Ekdal om Zlatans flytt: Milan känns naturligt

Zlatan Ibrahimovic har spelat klart för LA Galaxy.

Nu hoppas Albin Ekdal att anfallarens karriär fortsätter i Italien.

Milan känns mest naturligt.

14 november 2019 18:15

Svensken avslöjade sitt beslut på Instagram – där 38-åringen publicerade en bild där han står på en klippa med armarna utsträckta, och tittar ut över Los Angeles – med texten:

"Jag kom, jag såg, jag segrade. Tack LA Galaxy för att ni fick mig att känna mig levande igen. Till Galaxys fans: Ni ville ha Zlatan, jag gav er Zlatan. Varsågoda. Sagan fortsätter... nu kan ni återgå till att titta på baseboll."

"Hoppas"

Samtidigt blev snacket, skriverierna om Ibrahimovics möjliga flytt tillbaka till italienska Serie A allt hetare.

Ett rykte som några i landslaget vill ska stämma.

Det är klart att jag hoppas att han skulle komma dit för det skulle höja ligan, det skulle höja intresset från hela världen och stålkastarljuset på Serie A. Jag hoppas att han kommer tillbaka, säger Sampdorias Albin Ekdal.
De skriver om det varje dag i varje tidning, så det är klart att det är ett hett ämne där. Jag hoppas att det ligger lite sanning i det men med Zlatan vet man aldrig vad han tar för beslut.

Om det blir en flytt tillbaka till Italien är Milan en högst trolig klubb, anser Ekdal.

Milan känns mest naturligt. Jag har svårt att se att han skulle gå till Bologna. Om jag skulle vara tvungen att "beta" skulle säga Milan.

"Ligan stärks"

Cagliarimålvakten Robin Olsen:

Serie A är en väldigt stark liga och det säger jag inte bara för att jag spelar där själv. Jag tror att fler kan hålla med om att den har blivit starkare på senare år.

Vad skulle det betyda om Zlatan Ibrahimovic återvänder till Italien?

Det betyder jättemycket. Får man de bästa spelarna till ligan stärks den ännu mer. Det gäller alla toppspelare.

Andreas Granqvist:

Vi får se. Man kan aldrig veta med Zlatan. Jag hoppas han fortsätter spela fotboll och visar hur duktig han är som fotbollsspelare. Italien ligger närmast till. Han trivdes ju rätt bra i Italien så det skulle väl inte vara jätteöverraskande, säger han.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Wallin/TT, Henrik Skiöld/TT