Efter otäcka skadan – så mår norrbottningen

I den femte omgången i en bortamatch mot Växjö skadade sig Oskarshamnsbacken Oskar Nilsson svårt. Nu är Luleåsonen på väg tillbaka. "Jag är optimistisk och hoppas att jag är tillbaka innan jul", berättar han.

I den femte omgången skadade sig Oskar Nilsson svårt efter en tackling av Brendan Shinnimin.

I den femte omgången skadade sig Oskar Nilsson svårt efter en tackling av Brendan Shinnimin.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2019-11-04 19:30

Det var Växjös forward Brendan Shinnimin som smällde in Nilsson i sargen, och därefter skadade sig backen svårt.

– Båda lungorna var punkterade, fem revben var av på mer än ett ställe. Sedan har jag fått en sak som är ganska ovanlig, de två översta revbenen har lossnat från bröstbenet, säger den tidigare Luleåbacken Oskar Nilsson.

Nu börjar backen må bättre efter den tuffa skadan.

– Det börjar gå åt rätt håll. De sista dagarna har varit fina. Det har varit många steg framåt under senaste veckan. Jag börjar kunna leva mer normalt. 

Rehabiliteringsprocessen har varit tuff, eftersom han kan påverka vägen tillbaka, menar backen.

– Det är det som är jobbigt. Det är skador som jag inte kan kriga mig igenom. En bruten fot kan inte bli så mycket värre. Det är ju skador som kan påverka mig när jag slutar med hockeyn. Jag har fått vara försiktig och ödmjuk. Det har varit jobbigt. Det måste jag erkänna. 

När hoppas du vara tillbaka?

– Som det har gått hittills har det bara gått framåt, sedan jag började med rehabiliteringen. Jag är optimistisk och hoppas att jag är tillbaka innan jul. Läkarna är inte lika optimistiska. Tyvärr kommer jag inte upp till Luleå (efter landslagsuppehållet). Jag hade sett fram emot den matchen under hela sommarträningen. Det var ju tråkigt att jag inte fick åka dit.

Brendan Shinnimin är ofta i hetluften, det var han även i den femte omgången.

Kanadensaren fick då matchstraff, men stängdes inte av ytterligare efter det.

Efter matchen fick Nilsson en skriftlig ursäkt av Shinnimin.

– Just efter skrev han ett sms. Jag svarade väl på det, men efter det har jag inte hört något mer.

Känner du dig fortfarande arg på honom?

– Jag ska vara ärlig att säga att jag vet hur det fungerar ute på isen. Vi sätter oss själva för den här risken när vi spelar. Jag är väl inte arg på honom så, men känner kanske att det blev ganska fel när det inte blev något straff, säger Nilsson och fortsätter.

– Alla som har spelat hockey själv vet att den är otroligt respektlös. Jag tycker inte att han har fått nog med skit för det.  Den var fulare än vad som har skrivits, även om jag inte läst allt.

Han menar att en avstängning hade varit på sin plats.

– Ser du på här tacklingarna som inte är medvetna. Man kan kalla de för dråp, min tackling kändes som ett mord. Det är lite det jag känner och då tycker jag att straffskalan ska vara därefter. 

Oskar Nilsson är på väg tillbaka och hoppas på spel innan jul.
Oskar Nilsson är på väg tillbaka och hoppas på spel innan jul.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!