Efter första träningen: "Kan göra det mesta"

Efter kaos i sin belgiska klubb Liege har nu amerikanen Austin Burgett hastigt och lustigt hamnat i Luleå för att försöka provträna till sig ett kontrakt med BC Luleå.

Amerikanen Austin Burgett gjorde sin första träning med BC luleå under onsdagen. Nu återstår att se om han blir erbjuden kontrakt efter provspelsperioden.

Amerikanen Austin Burgett gjorde sin första träning med BC luleå under onsdagen. Nu återstår att se om han blir erbjuden kontrakt efter provspelsperioden.

Foto: Håkan Stridblom

Basket2019-11-13 20:17

LaRon Smith har lämnat BC Luleå. Kanske är det så att ersättaren redan nu är på plats i Luleå. Men det är upp till amerikan Austin Burgett själv att visa vad han går för om det ska bli något kontrakt med BC Luleå.

Den 206 centimeter långe forwarden landade på Luleå Airport under onsdagen och några timmar senare genomförde han sin första träning med laget.

– Det gick helt okej. Laget spelar med högt tempo och snabba passningar och flyttar runt bollen. Det passar mig bra eftersom det var ungefär så vi spelade i college, säger 26-årige Burgett till Sporten efter träningen.

Burgett kommer från den belgiska klubben Liege, men klubbvalet blev inte riktigt som han hade tänkt sig.

– Jag spelade inga matcher med Liege. De har några problem och använder inte icke EU-spelare längre så jag bad klubben om att få lämna och nu är jag här för en try-out så får vi se vad som händer, säger Burgett.

Amerikanen beskriver sig själv som en allroundspelare och kan komma att bidra med många saker på planen.

– Jag kan hjälpa till i returtagningen, spela lagbasket som Luleå gör. Jag kan göra det mesta och göra det laget behöver, säger Burgett.

Burgett är även en stabil skytt, speciellt från trepoängslinjen.

– Jag tror jag sköt 47 procent från trepoängslinjen förra året i Slovenien, det är ju inte illa, säger amerikanen och syftar matcherna han spelade med slovenska Hopsi Polzela i den inhemska ligan och i cupmatcher.

Nu återstår det att se om amerikanen kommer spela till sig ett kontrakt. Han har inte så många träningar på sig att visa vad han går för.

– Jag vet inte när klubben kommer ta beslut men jag kommer stanna här i Luleå resten av veckan. Träna under torsdagen och se matchen på fredag, så jag kommer prata mer med klubben under helgen, säger han.

Burgett fortsätter:

– Jag hoppas på ett kontrakt. Jag gillar hur laget spelar även fast jag bara gjort en träning. Spelarna i laget verkar härliga,.

BC Luleå möter Wetterbygden på hemmaplan under fredagskvällen.

Austin Burgett är på plats i Luleå för att försöka provspela sig till ett kontrakt med BC luleå.
Austin Burgett är på plats i Luleå för att försöka provspela sig till ett kontrakt med BC luleå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!