Djurgården har anmält Luleå Hockey-stjärnan

Djurgården har anmält Luleå Hockeys backstjärna Jenni Hiirikoski till disciplinnämnden.

21 januari 2018 16:03

Luleå Hockey slog Djurgården två gånger om i helgen. Först med 3-0 i lördags – och sedan med 3-1 under söndagen.

Djurgårdens forwardsstjärna Hanna Olsson missade söndagens match.

Detta eftersom hon fick en hjärnskakning i helgens första match. Det fick hon i samband med en situation med Luleå Hockey/MSSK:s stjärnback Jenni Hiirikoski.

Och nu har Djurgården anmält Hiirikoski till disciplinnämnden.

– Det är anmält från Stockholm. De har sett den på video. Jag kollade bara snabbt på video i går kväll. Men Hanna Olsson fick en hjärnskakning och blir borta några veckor. Det är inte jag som anmält det, men jag vet att Djurgården skickat in en anmälan till disciplinnämnden, säger Roger Öhman, huvudtränare i Djurgården.

Situationen skedde i den första perioden av lördagens match.

På frågan om han tycker att tacklingen var ful, svarar Roger Öhman:

– Jag har faktiskt inga kommentarer till det. Det får disciplinnämnden avgöra.

Luleå Hockeys tränare Fredrik Glader:

– Det är en olycklig situation. Det är inget att snacka om. Såna situationer händer hela tiden. Nu är det olyckligt att den händer en meter från sargen, men den är inte ful på något sätt. Det är tråkigt att Djurgårdsspelaren blir skadad, men den är en ren och skär olyckshändelse.

Är du rädd att hon ska bli avstängd?

– Nej, nej, absolut inte. Det tvivlar jag inte alls på. Jag förstår att man vill granska den, vi har bestämt i ligan att vi ska granska situationer. Så jag ser inget fel i att man granskar den. Men tittar man på situationen ser man att det bara är olyckligt.

Jenni Hiirikoski spelade även i söndagens match. Efter den säger hon så här om situationen som gör att hon riskerar avstängning:

– Det var en incident med Hanna Olsson. Hon tappade balansen lite innan sargen. Det var bara otur. Hon gick ner innan jag rörde henne. Jag förstår att de har skickat in den, men jag hoppas att det ska bli bra för min del.

henrik.danielsson@norrbottensmedia.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!