"Homer" på väg mot Stanley Cup

Ljumskproblem. En bruten lilltå. Spricka i revbenen.
Tomas Holmströms säsong har varit precis som vanligt när det nu är dags för det roliga.
- Nu är det slutspel runt hörnet och man får en helt annan energi i kroppen, säger han till Norrbottens-Kuriren.

DETROIT2007-04-03 06:00
Tomas Holmström är mitt inne i lunchen när Norrbottens-Kuriren når honom. Den här dagens bjuds det på sushi i det holmströmska hemmet.
Inte palt.
- Det är rätt gott faktiskt. Men jag blev lite sugen på palt faktiskt när du nämnde det, säger Tomas Holmström och går sedan in på det allt handlar om den här tiden på året.
Kampen om Stanley Cup-bucklan.
- Nu är det slutspel runt hörnet och man får en helt annan energi i kroppen. Det är nu det är roligt och det är vår här och 20 grader ute.

Snart börjar kampen
Tre matcher återstår för Detroit Red Wings innan allvaret börjar: i natt hemma mot Columbus och efter det ett dubbelmöte mot Chicago.
Sedan börjar kampen om titeln "världens bästa klubblag".
Holmström tror att Detroit i år är redo att gå hela vägen igen.
- Vi har ett bättre lag i år än förra året. Första rundan är jobbigast och allt kan hända, säger han.
För Holmström själv har det också sett riktigt bra ut denna säsong, trots några missade matcher på grund av skador. Precis som det ska vara med andra ord.

Jagar målrekord
Inför de avslutande omgångarna har han gjort 50 poäng. 28 av dessa är mål vilket innebär att han nosar på sitt personliga rekord på 29 fullträffar.
En av anledningarna är naturligtvis kedjekompisarna Pavel Datsyuk och Henrik Zetterberg även om den senare har missat de senaste 16 matcherna på grund av en ryggskada.
- Men han är på is igen och förhoppningsvis är han snart tillbaka. Tydligen ska han kanske spela den sista matchen i grundserien, säger Tomas Holmström.
På tröskeln till ännu ett slutspel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!