Då landar WNBA-stjärnan i Luleå

Under natten mot fredag spelar Luleå Baskets nyförvärv Natisha Hiedeman femte och avgörande final i WNBA. Därefter är det Luleå Basket som gäller men hon hinner inte ansluta till Eurocup-premiären.

Natisha Hiedeman, till höger, fick jubla i den fjärde finalen i WNBA när hennes Connecticut Sun vann och tvingade fram en femte och avgörande final.

Natisha Hiedeman, till höger, fick jubla i den fjärde finalen i WNBA när hennes Connecticut Sun vann och tvingade fram en femte och avgörande final.

Foto: Jessica Hill/TT

Basket2019-10-09 16:22

Nu står det klart när Luleå Baskets nyförvärv Natisha Hiedeman landar i Sverige och kan ansluta till Luleå Basket.

– Natisha kommer till Luleå medans vi är i Turkiet och spelar mot Galatasaray. Så hon kommer att göra sin första träning med oss fredag den 18 oktober, säger Robin Sandberg, coach i Luleå Basket.

Amerikanskan missar alltså premiären i Eurocup när Luleå Basket möter Galatasaray på bortaplan onsdagen 16 oktober.

Därmed kommer Hiedeman vara disponibel för sin första match i Luleå Baskets linne i hemmamatchen mot polska Artego Bydgoszcz i den andra omgången av Eurocup onsdagen efter 23 oktober 

Natisha Hiedeman klev fram ordentligt i den fjärde WNBA-finalen under natten mot onsdag. Guarden kom in från bänken och gjorde under sina knappa 9 minuter på planen 8 poäng för sitt Connecticut Sun.

Connecticut Sun vann matchen med 90–86 och tvingade därmed fram en femte och avgörande final mot Washington Mystics. Den matchen spelas natten mot fredag svensk tid.

– Hon gjorde det jäkligt bra i senaste matchen och nu är det ju möjligt att hon får chansen i den sista matchen också, säger Sandberg.

Luleå Basket-coachen har sett finalmatcherna på video i efterhand.

– Man säger ofta att en spelare kan tillföra en ny dimension men ofta så stämmer inte det. Men här tycker jag verkligen att hon kommer tillföra en ny dimension in i laget, säger Robin Sandberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!