Luleålag gör upp med Sverigeeliten

Sveriges bästa cheerleaders gör upp om medaljer i slutet av veckan. Då får två Luleålag göra debut i RM och SM.

Luleå Cheer & Dance Team LCD Bumblebees.

Luleå Cheer & Dance Team LCD Bumblebees.

Foto: Kent Risberg Vikström

Cheerleading/Luleå2014-05-26 12:15

På torsdag tävlar det lite yngre laget Luleå Cheer & Dance Team LCD Bumblebees i Riksmästerskapen i Rosvalla, Nyköping. Det blir första gången som hela laget tävlar på så hög nivå.

– Det ska bli roligt, jag tycker att det är kul att tävla, säger Lovisa Nordberg.

På söndagen visade laget upp det program som man slipat på inför tävlingen inför publik i Porsöhallen.

– Vi har tränat på att försöka bli mer tajmade så vi gör allt samtidigt och sedan på att göra allting rätt. Vi hoppas på en bra placering och att vi sätter allting, säger Lovisa Nordberg.

Det äldre laget Luleå Cheer & Dance Team Queenbees tävlar i SM i samma tävling. Uppdelningen mellan RM och SM beror på de olika svårighetsgraderna som lagen tävlar i. För de lite äldre lagen blir det en tuff uppgift då man aldrig tävlat på så hög svårighetsgrad innan.

– Vi kommer ta med oss det bästa vi har. Det här programmet har vi tränat på hela säsongen och hela tiden jobbat med att försöka förbättra det så vi visar upp det bästa vi har. Vi har försökt öka svårighetsgraden så mycket som möjligt för att försöka få en bra placering som möjligt, säger Rebecca Nordlund.

De lag som tävlar i SM kan kvalificera sig för EM och VM men Luleålaget siktar inte riktigt så högt när man kliver in i tävlingen i helgen.

– Det är vårt första år så vi skulle vara nöjda bara vi inte kommer sist. Det skulle betyda att allt hårt jobb var värt det, säger Rebecca Nordlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om