Kalla dominerade i Vattenfall cup

När hon tävlar i rätt klass är Charlotte Kalla i princip oslagbar.
I går säkrade hon slutsegern i Vattenfall cup när hon dominerade sprinttävlingen från kval till final.

Bruksvallarna2007-03-31 06:00
Det var Charlottes sjätte seger på lika många starter i årets cup. I dag avslutar hon sin juniorkarriär med cupens distanslopp 26 kilometer. En litet tyngre uppgift för Charlotte som haft ett tufft program. I juniorsammanhang har hon den här säsongen bara förlorat ett enda lopp, mot sprintvärldsmästarinnan Astrid Jacobsen, just på sprinten i junior-VM.
Seniorernas Intersportcup avslutades också. Susanne Nyström, Pite, lyckades inte komma till final, men blev tvåa i B-finalen. Cupens topptrio åkte förresten i B-finalen, som vanns av cupsegrande Maria Rydqvist, Östersund före Susanne som blev tvåa i cupen, vars trea Sofia Bleckur, Mora var fyra. Damerna var så få att man nöjde sig med fyra i varje heat.
Före avslutningen i Bruksvallarna, med SM-tremilen och gårdagens sprint, hade Susanne möjlighet att ta hem slutsegern. Men medan hennes formkurva varit dalande har det gått tvärtom för fjolårets SM-drottning Maria Rydqvist.

Dahlberg tog andra raka
Damernas sprintfinal vanns av Anna Dahlberg, Åsarna, som strax före upploppet stack förbi klubbkompisen Ida Ingemarsdotter. Det var Annas andra raka seger på de här dagarna. I dag gör hon ett tredje försök i Fjälltoppsloppet.
På herrsidan var Anders Högberg, Umeå, helt överlägsen, från kval till final. Marcus Hellner, Gellivare gjorde kanske inte lika bra ifrån sig som då han var snuddande nära guld i U23-VM, men satte ändå övriga elitåkare på plats, till exempel SM-tvåan Fredrik Persson, Åsarna och inte minst rutinerade sprinträven Thobias Fredriksson, Östersund, som bara blev femma. Men Thobbe var sliten efter onsdagens femmil. Estländaren Timo Simonlatser var förresten sexa i finalen.

Öberg trea i finalen
Jörgen Brink, Umeå, som redan avgjort cupen ställde inte upp i sprinten.
Juniorernas Vattenfall cup avgörs i dag, men klassegrarna är redan klara. Utöver Kalla blir det Jesper Modin, Selånger (trea i fredagens sprint), Oscar Quicklund, Östersund (tvåa) samt Hanna Brodin, Falun i yngsta klassen. Hanna blev tvåa i sista tävlingen efter Hanna Falk, Ulricehamn. Jennie Öberg, Kalix blev trea i finalen. I Kallas tävling var Cecilia Nilsson, Gällivare, femma i sprinten. På pojksidan gick det inte lika bra. Gellivaregraben Jim Åhls tionde plats bland de yngre var bästa sprintplaceringen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!