Hellner uttagen i A-laget

Skidornas förbundskapten Inge Bråten har samlat landslaget till ett åtta dagar långt träningsläger i Bruksvallarna.

BRUKSVALLARNA2006-08-18 06:00
- I måndags kom de första åkarna hit och från och med onsdag så är alla på plats fram till och med den 22 augusti, säger Bråten.
Numera innebär alla åkarna i A-laget 15 personer.
Länshoppet Marcus Hellner, Gellivare Skidallians, har nämligen tagit steget in som fullvärdig medlem i A-laget efter att ha deltagit på den nya säsongens alla läger med A-laget.
- Han har verkligen imponerat och varit en av pådrivarna under lägren och det han visat har övertygat mig om att han ska vara med i A-laget, säger Bråten vidare.
Utöver Marcus är också länsessen Lina Andersson, Charlotte Kalla (utvecklingslandslaget) och Peter Larsson med på lägret i Bruksvallarna. Dessutom Joakim Abrahamsson och Anders Eliasson på ledarsidan vid sidan av Inge Bråten och Thomas Alsgaard.
På lägret står löp- samt rullskidträning på programmet. Dessutom kör man en del cykel.

Larsson imponerade
I onsdags kördes ett tempolopp på 30 kilometer där åtta av de tio herrarna deltog. Banan var kuperad och hade en total höjdskillnad på 100 meter.
Tiderna imponerar, inte minst Luleå-grabben Peter Larsson som var snabbast. Tättrion var följande:
1) Peter Larsson 44,36, 2) Anders Södergren 44,47, 3) Björn Lind, 46,28.
- Det var en tuff bana helt klart och Peter och Anders åkte riktigt fort. Jag blev också imponerad av Hellner som blev fyra. Han åkte med joggingskor och clipspedaler och dessutom föll han i starten (utan att skada sig) så att han bara där tappade 30 sekunder, berättar Bråten road.
Damerna var för deras del ute på en tre timmar lång löptur i den tuffa terrängen.
- Britta Norgren kom hem från Nya Zeeland i tisdags, anslöt till truppen på kvällen och var redan idag med på den långa turen. Vi har bra moral i laget, avslutar Bråten.
På eftermiddagen körde samtliga två timmar rullskidor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!