Fin avslutning av Larsson

Mats Larsson, Åsarna avslutade säsongen lika suveränt som han började andra delen efter nyår, nämligen med SM-seger.

BRUKSVALLARNA2007-03-29 06:00
Då vann han sprinten när hemmaklubben Åsarna tog över första SM-delen. Nu tog han hem femmilen. - Det känns härligt att ta hem en femmil, som är den absolut tyngsta SM-distansen, kommenterade Mats. Mellan hans två första SM-guld har det blivit VM-silver och pallplaceringar i världscupsprint. Ingen svensk skidlöpare har lyckats så bra som Mats den här säsongen. Helst hade nog Mats också velat besegra femmilskungen Anders Södergren, som kastade in handduken strax före start. Men den här dagen hade inte ens Mathias Fredriksson någon chans. Det var Mats Larsson från början till slut, med 15 sekunders ledning redan i mitten av den fösta av de tre rundorna. Både klubbkompisen Johan Olsson och Mathias Fredriksson var hotfullt nära i mitten av loppet, Men Mats släppte aldrig greppet. Fredriksson hade för dåligt fäste och missade prispallen till förmån för Jörgen Brink som mer än halva loppet hängde med mästaren. Johan Olsson tog in litet på Mats Larsson på sista varvet, men det fattades blev 12 sekunder. David Flinkfeldt, Piteå, fick inte till någon fullträff i det besvärliga föret med många solbackar. Facit blev en 11:e plats åtta minuter efter Mats Larsson. David såg ut att vara på väg uppåt i prislistan - Det gick ganska hyggligt till att börja med och speciellt då i slutet av första varvet, men på de kommande hade jag inget fäste och då orkar man ju inte åka på armarna hur långt som helst, kommenterade David. Norrbotten hade bara två av de 54 deltagarna. Daniel Sonntag, Gellivare kom på 42:a plats.