Talangen krossade tunga motståndet: "Otroligt bra"

Mötte 17 kilo tyngre motståndare – tappade inte en enda poäng. John Risto dominerade Kurirenmästerskapen från start till mål.

Ing Chomprysert (röd dräkt) står till slut som segrare efter en hård batalj mot Ida Persson (blå dräkt).

Ing Chomprysert (röd dräkt) står till slut som segrare efter en hård batalj mot Ida Persson (blå dräkt).

Foto: Per Lundström

Brottning2016-04-10 17:32

För exakt ett år sedan stod John Risto som klar segrare i Kurirenmästerskapen i Råneå. I år var det dags för BK Snarbrottaren att göra ett försök att ta titeln för andra året i rad, men på pappret skulle det nu bli en svårare uppgift.

Risto har till den här säsongen klivit upp från ungdom till junior och motståndet i Kurirenmästerskapen var betydligt större än honom, men Bodenbrottaren gjorde allt annat än att backa för motståndet och hyllade i stället förutsättningarna i tävlingen.

– Det är extremt roligt att få gå fyra matcher. Det är otroligt bra att få göra det här uppe i Norrbotten. Jag brukar få åka ganska långt söderut för att få göra det i vanliga fall, säger John Risto.

Hur har omställningen till att bli junior varit?

– Det är en otrolig skillnad. Perioderna blir tre minuter i stället för två minuter och nu känns det att man börjar komma upp mot eliten. Jag har gått ganska tunga viktklasser också. I dag möter jag ju killar som väger 89 kilo jämfört med mina 72 kilo. Det märks ju att det är 20-25 kilo tyngre killar man ska kasta omkull, säger Risto.

Trots fyra betydligt större motståndare så visade BK Snar-talangen sin klass på mattorna. Risto avgjorde samtliga matcher väldigt tidigt och när han efter fyra vinster stod som segrare i tävlingen stod det också klart att han inte tappat en enda poäng under tävlingen.

– Hela tävlingen har gått ganska komfortabelt. Det känns jäkligt bra. Jag har känt att jag har levererat i dag. Kroppen har inte "sackat" efter någonting, säger Risto efter sin andra raka seger i Kurirenmästerskapen.

Trots att säsongen är långt gången så är inte John Risto riktigt klar än. Ny tävling väntar redan nästa vecka och sedan blir det förmodligen ett nytt besök till Göteborg och stortävlingen Soft Touch.

– Formen är på en bra plats. Jag ska ned några kilon, men formen är bra. Jag har jobbat mycket med brottningen och försökt utveckla den, men jag är inte riktigt i mål än.

Vad är det mer du behöver finslipa?

– Konditionen ska finslipas lite. Resten börjar vara i fas, säger Risto.

Hur långt vill du nå med brottningen?

– Jag har inte riktigt något mål så där. Jag vill lyckas med den brottning jag vill och ta det steg för steg, sedan får vi se om det räcker någonstans. Jag kommer ändå fortsätta satsa, säger John Risto som förutom brottningen även har en skådespelarkarriär under uppbyggnad efter sin huvudroll i filmen "Flocken".

– Jo, jag kör både lite brottning och skådespeleri. Det är extremt kul, säger John Risto.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!