Sjuåringen efter debuten: "Väldigt roligt"

Kurirenmästerskapen var tillbaka i Råneå – då satte tävlingen ett nytt deltagarrekord.

William Sandman Lindgren.

William Sandman Lindgren.

Foto: Per Lundström

Brottning2016-04-11 16:26

Många nybörjare och unga brottare väljer Kurirenmästerskapen som karriärens första tävling. I år var inget undantag och det syntes i deltagarlistan som översteg tresiffrigt. 123 unga brottare från Norrbotten samlades i helgen i Råneås sporthall för att delta i tävlingen, vilket är ett nytt deltagarrekord.

När deltagarantalet var så högt valde arrangörerna också att dela in tävlingen i två delar, där den första blev "Lilla Kurirenmästerskapen" för de allra yngsta.

Av alla unga brottare som gick hårda och underhållande matcher var två som drabbades samman Isak Lundqvist från Luleå och William Sandman Lindgren från Råneå. Det blev en tuff batalj i 29-kilosklassen där båda brottarna visade färdigheter som om de varit med i sporten länge, men så var inte fallet.

– Det här är min första tävling, säger Isak Lundqvist, 7.

Hur kommer det sig att du började med brottning?

– Det var så att mina föräldrar tvingade mig, men jag tycker att det är väldigt roligt, säger Lundqvist.

Vad är det som är så roligt med brottning?

– Att brottas och försöka få omkull den andra, säger Luleåbrottaren.

Sjuåring, som tränar brottning två gånger i veckan, var också minst sagt nöjd efter sin tävlingsdebut som han belöndes med en guldmedalj för.

– Det var väldigt roligt, säger Isak Lundqvist.

Även hans motståndare i matchen, William Sandman Lindgren, som brottas för arrangörsklubben Råneå BK gjorde sin tävlingsdebut i Kurirenmästerskapen. Åttaåringen minns inte riktigt hur det kom sig att han började med brottning, men trivdes väldigt bra i tävlingen.

– Ja, det var roligt att vara med. Jag har inte brottats så länge, säger Sandman Lindgren.

Även Råneåbrottaren tränar två gånger i veckan och på frågan om målsättning är att vinna eller om han bara brottas för att det är roligt så kommer det givna svaret.

– Det är nog lite både och kanske, säger Sandman Lindgren.

Efter tävlingen delades guldmedaljer ut till samtliga deltagare som också fick välja ett idolkort på någon spelare i Luleå Hockey. Sedan fick ju ingen heller åka hem utan att göra ett försök att vinna pappersflygplans-tävlingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!