Bröndby. En behaglig resa till Köpenhamn väntar Piteå IF.

Men hur behagligt kommer själva motståndet att bli?

Klart är att det danska laget har större meriter än Piteå IF.

Liksom PIF är Bröndby regerande nationella mästare.

Men laget har desto mer erfarenhet av internationellt spel. Bröndby har deltagit i Champions League flera år i rad. Förra säsongen slogs Juventus ut i sextondelsfinalen innan det blev respass mot norska LSK i åttondelen.

Trots det ser sig Bröndby som laget som slår ur underläge.

– Det var ingen lycklig lottning för Bröndby. Piteå är svenska mästare och svensk damfotboll ligger längre fram än dansk så det här var inte den bästa lottningen för oss, men vi får en bra måttstock på var vi står, säger Per Nielsen.

Den förre detta A-landslagsspelaren noterades själv för 394 matcher för klubben vars damlag han nu leder.

Ni har erfarenhet från spel i Champions League, går det att dra nytta av?

– Vi hoppas ha viss nytta av att ha varit med tidigare. Samtidigt har vi bytt många spelare. Vi behöver komma upp i nivå igen. Vi har ett ungt lag.

Den danska serien spelas höst/vår. När den drog igång i augusti blev det två vinster och två förluster på första fyra matcherna.

– Vi måste komma upp i nivå för att kunna matcha Piteå. Vi har fler matcher innan mötet och hoppas att vi hittar vägen till där vi vill vara.

Bröndby vann ligan i våras. Sedan har laget tappat. Tio danska landslagsspelare har blivit hälften då fem lämnade. Två stack till Frankrike. Ria Öling valde Växjö, Olga Ahtinen LB07, Sofie Svava, Rosengård.

Varför lämna en dansk mästare för exempelvis bottenlaget LB07?

– I Danmark handlar det bara om två klubbar, Bröndby och Fortuna Hjörring. De övriga håller inte samma klass. I LB07 blir det fler hårda matcher och det har också med pengar att göra. Svenska klubbar betalar lite mer än danska.

Bröndby avancerade i fjol till åttondelsfinal i CL.

Målet nu?

– För oss har mycket med lottningen att göra. Ifjol mötte vi Juventus och slog ut dem efter en riktigt bra match. Nu möter vi Piteå som är svenska mästare och som har favoritskapet. Men vi hoppas göra bra matcher får vi se vart det leder.

Vad känner ni till om PIF?

– De är mer fysiska än oss, vi försöker när det går att spela en teknisk fotboll.

Hans lag brukar ha runt 200 åskådare på sina matcher. Piteå snittade i fjol tio gånger så mycket.

– Det var högt. Jag läste också på deras hemsida att de supportrar kommer att ta sig ner till mötet hos oss. Vi ser fram emot matchen.