Bromé: "Det var ju snyggt"

Han är Örebros stora nyförvärv.

Och hittills har Mathias Bromé motsvarat alla förväntningar med råge.

I hemmapremiären bjöd han sina nya fans på ett riktigt "Foppa-mål" när närkingarna besegrade Luleå med 2–1.

17 september 2019 21:31
Jag får den på egen blå och hinner tänka några gånger vad jag ska göra. Jag provar på en liten klassiker och får publiken att leva till lite, säger stjärnforwarden till TT.

I lördags inledde Örebro SHL med en skrällseger i det heta rivalmötet med Färjestad. Matchhjälte: tvåmålsskytten Mathias Bromé. Och på tisdagskvällen presenterade han sig alltså på bästa sätt för hemmapubliken med en fullträff som nästan fick taket att lyfta i en slutsåld och kokande Behrn arena. Mästerverket förde tankarna till Kenta Nilssons mål från hemma-VM 1989 och Peter Forsbergs mål från OS-finalen 1994.

TT: Tvåmålsskytt mot Färjestad. Ett drömmål mot Luleå. Sex av sex poäng. Hade du kunnat önskat dig en bättre start i Örebro?

Såklart att det är fantastiskt skönt. Vi spelare en väldigt bra hockey nu. Vi håller oss kompakta och gör de vi ska och då får man med sina poäng också, säger Bromé.

Valde Örebro före NHL

24-åringen som stod för 35 poäng (15+20) på 52 SHL-matcher för Mora den gångna säsongen har uppvaktats av flera SHL-klubbar och fick även erbjudande från NHL – men valde till sist att satsa vidare i Örebro.

Jag känner att om man ska åka över till NHL så ska man känna att man har en ärlig chans att slå sig in i NHL och inte åka över för att och spela AHL. Jag känner att jag behöver ett år till i Sverige för att komma väl förberedd om jag skulle få en chans igen. Till slut gick jag på magkänslan och det var att spela vidare i SHL med Örebro och det är jag glad för nu.

Inledningen mot Luleå var tempofylld och målchanser skapades i båda riktningarna – men första perioden förblev mållös när lagens båda målvakter storspelade.

Tidigt i andra perioden fick till sist Luleå utdelning i powerplay när forwarden Robin Kovacs tämligen ostört skickade upp pucken i nättaket bakom Dominik Furch i Örebrokassen.

Arenan exploderade

Och tolv minuter in i perioden exploderade Behrn arena när Mathias Bromé gjorde det klassiska "Foppa-målet" då han lurade in pucken med en backhand bakom Joel Lassinantti efter att ha blivit fri från egen zon.

TT: När bestämde du vad du skulle göra?

Jag hade väl bestämt mig när jag kom till offensiv blå. Jag hann ju tänka en del när jag åkte från blå till blå.

TT: Ditt snyggaste i SHL?

Nä, jag har gjort sådana där mål förut i SHL, så det sitter lite i ryggmärgen att göra det.

Sju minuter in i tredje perioden satte till sist Glenn Gustafsson punkt när han skyfflade in 2–1 till hemmalaget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Wolf/TT