Boden avslutade med en förlust

Motivationen tröt när laget inte hade något att spela för. Boden föll i säsongens sista match.

Foto: Petra Isaksson

Bowling/Boden2016-03-12 15:56

Efter fredagens två förluster mot Alingsås och Pergamon var slutspelshoppet redan släckt för Boden. Den sista grundseriematchen mot tabellrivalen BK Jösse kunde ha blivit en direkt avgörande tillställning om den sista slutspelsplatsen. Nu blev den betydelselös istället.

– Det märktes tydligt på oss att vi inte hade den där gnistan. Det blev väldigt avslaget på en gång, summerar lagledaren Mats Andersson.

Första serien var väldigt jämn där Bodens Christer Englund spelade in matchens bästa poängnotering på 257. Jösse vann dock serien med 2–3.

– Vi gör några slarviga misstag, vilket tyder på att vi inte riktigt var där. Men det blir ju så när luften går ur en. När vi inte har någonting att spela för.

Lagledaren menar att det var fredagens förlust mot Alingsås som var den avgörande faktorn i att laget missade slutspelet, vilket han fortfarande grämer sig över.

– Vi ledde med 8–7 och det känns så tråkigt att vi inte lyckades hålla i det. Det var sista serien i den matchen som avgjorde allt. Att vi förlorade mot Pergamon är det inte så mycket att snacka om, säger han.

Hur besviken är ni över helgen?

– Självklart väldigt besviken. Vi åkte ner till Göteborg med förhoppningar om att knipa den sista slutspelsplatsen, sen förlorar vi alla våra tre matcher.

– Men, men, som helhet över säsongen är vi nöjda. Vi har tagit stora steg i vår utveckling och ser att vi börjar närma oss topplagen. Lyckas vi bara rätta till ett par detaljer till nästa säsong så är jag övertygad om att vi kommer bli ännu bättre. Framför allt måste vi lära oss att hantera olika banor på ett bättre sätt att vad vi gör.

Bodens bästa spelare under lördagen var återigen Daniel Unander med 984 inspelade poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om