Medaljen klar för Lundbäck: "Press på oss fortfarande"

Det var en besviken Ingela Lundbäck som lämnade singelturneringen i Paralympics redan i kvartsfinalen. Men nu har hon säkrat en medalj i lagtävlingen. "Skönt att vi har en medalj", säger hon efter segern.

Ingela Lundbäck och Anna-Carin Ahlquist är klar för semifinal efter segern mot Thailand.

Ingela Lundbäck och Anna-Carin Ahlquist är klar för semifinal efter segern mot Thailand.

Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Bordtennis2021-08-31 14:24

Efter besvikelsen i singel där Ingela Lundbäck, Luleå, förlorade i kvartsfinalen mot kinesiskan Jiamin Pan där Lundbäck ledde stort i avgörande set har hon i lag med Anna-Carin Ahlquist tagit sig fram till semifinal.

– På en skala 1-10 är jag 10 besviken. Jag skulle ta medalj. Det är därför jag är här, sa hon till SVT efter förlusten i singel.

Den medaljen kommer i lag istället.

I tisdagens kvartsfinal mot Thailand så vann laget två raka segrar och därmed var semifinalplatsen och medaljen klar. Det började med att Lundbäck och Ahlquist tog hem den inledande dubbeln mot Jaion och Sringam med 3–2 i set. När sedan Ahlquist vann den första singeln mot thailändskan Wijittra Jaion så var också semifinalplatsen klar.

Men det känns inte som om att den svenska duon är nöjda riktigt ännu.

– Vi har press på oss fortfarande, men skönt att vi har en medalj. Men det är 100 procent som gäller i semifinalen, säger Lundbäck.

I semifinalen som spelas vid lunchtid på onsdag så väntar Serbien med Peric Rankovic och Matic. Lundbäck förklarar att man har gjort allt för att ta sig vidare även från semifinalen.

– Vi har lagt om allt. Aldrig mer blått, nu kör vi den här vackra gula tröjan. Sen har vi slängt armband..., säger Lundbäck.

I den andra semifinalen spela Kina mot Storbritannien och finalen spelas kommande fredag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!