Bodentränaren besviken efter premiärförlusten

Bodentränaren Tobias Pettersson är kluven efter den sura uddamålsförlusten i premiären. Nöjd med prestationen och besviken över resultatet.

Tobias Pettersson, Boden Handboll.

Tobias Pettersson, Boden Handboll.

Foto: Håkan Stridblom

Handboll2019-09-16 21:27

Boden gjorde en riktigt bra match men får lämna västra Göteborg utan poäng efter att Önnered gjort mål i matchens sista sekund. Trots det tycker Tobias Pettersson att det finns mycket positivt att ta med sig från matchen.

— Jag är jättenöjd med prestationen. Att vi ens ska vara nära ett topptippat Önnered och vara så nära poäng som vi faktiskt var, det finns ju inte på kartan egentligen, säger han.  

Boden hade ledningen i paus, men Önnered var riktigt bra i andra halvlek. Spelare som Anna Bardis, Linnea Säreborn och Maja Eriksson tillhör toppskiktet i serien och visade det. Fast Boden visade att det finns gott om spets i deras lag också.

— När Johanna (Hellgren) satte 25–25 var jag helt hundra på att vi skulle klara det och ta en poäng. Men det blir som det blir och ibland får man bara acceptera det.  

— Så som vi spelar är precis som det ska se ut. Vi spelar på den nivån vi ska ligga på. Det är inte perfekt men ändå på en rimlig och acceptabel nivå. Det är verkligen små marginaler.

Du spelade inte dina nyförvärv speciellt mycket utan det var stommen från i fjol som fick mest förtroende. Hur tänker du där?

— Det är de som har presterat bäst hittills. Det är också tajming och samspel, trygghet och kontinuitet som gör att det flyter på. Jag tror även mycket på de nya spelarna. De får matchas in, men det får ta den tid det tar helt enkelt, säger Tobias Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!