Bodensonen en seger från bucklan

Oskar Sundqvist kan skriva svensk hockeyhistoria natten mot måndag svensk tid. Vid vinst för St. Louis Blues blir Bodensonen den första svensken någonsin att vinna Stanley Cup med två olika klubbar.

7 juni 2019 07:48

St. Louis tog en tung bortaseger mot Boston Bruins i den femte finalen i Stanley Cup. Laget leder nu matchserien med 3–2 i matcher och har matchboll för att få lyfta Stanley Cup-bucklan på hemmaplan natten mot måndag.

– Visst, det är den största match vi varit inblandade i, men man får inte tänka så. Vi måste komma ihåg varför vi kommit hit och varför vi är en match ifrån slutsegern och sedan bara fortsätta på samma sätt, säger Oskar Sundqvist till Aftonbladet.

I nattens match inledde Ryan O´Reilly målskyttet i början av den andra perioden för St. Louis. Under förstaperioden tryckte Boston på och vann skotten med 17–8. Dock stod St. Louis emot.

Sedan kunde David Perron göra 2–0 för St. Louis i mitten av den tredje perioden. Jake De Brusk kunde reducera för Boston med dryga sex minuter kvar men Blues höll undan och vann med 2–1.

– Jo, det var en bra bortamatch. Jag tycker väl inte riktigt att vi spelade vårt spel fullt ut, men vi var väldigt bra försvarsmässigt och sedan gör vi två mål. På bortaplan räcker ofta det, om man samtidigt gör det man ska bakåt, säger Sundqvist till Aftonbladet.

Sundqvist blev poänglös i matchen.

NHL-final 5 i bäst av 7

Boston–St Louis 1–2 (0–0, 0–1, 1–1)

Boston: Jake DeBrusk. Målvakt: Tuukka Rask 90,5 procent. St Louis: Ryan O'Reilly, David Perron. Målvakt: Jordan Binnington 97,4 procent.

* St Louis leder med 3–2 i matcher.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jesper Sandberg

Ämnen du kan följa