Alpina VM är igång för fullt i Åre.

Den norrbottniska medverkan kommer senare under mästerskapet när slalom och storslalom står på schemat 14-17 februari.

Hittills är det super-G som har avgjorts och där var bästa svenska Lisa Hörnblad (20:e) bland damerna och Felix Monsen (19:e) bland herrarna.

Just fartsatsningen i det svenska landslaget var uppe för diskussion i SVT:s VM-magasin under torsdagskvällen.

Alpina chefen Tommy Eliasson Winter, från Boden, var inbjuden till studion som gäst.

Landslaget sjösatte en fartsatsning för tre år sedan där målet var att ha åtta åkare till start i fartgrenarna under VM i Åre. Man ville också ta en medalj i mästerskapet. Antalet deltagare uppfyller man, men någon medalj kommer det inte vara tal om.

När Eliasson Winter fick frågor kring resultatet av satsningen surnade han till rejält. Inte minst när legendaren Pernilla Wiberg ställde frågan om landslagsledningen har något verktyg för att se om åkarna verkligen älskar fart.

– Pernilla, hur tänker du att man ska kunna se om ungdomar älskar fart? Det är en världsfrånvänd fråga. Det är helt orimligt, svarade Eliasson Winter.

Stämningen i studion var frostig under den nio minuter långa intervjun.

Sportbladet ringde upp Tommy Eliasson Winter efter sändningen och då var han kritisk till intervjun.

– Jag tycker att det är för dåligt. Det är oförberedda och helt substanslösa frågor. Jag vet inte riktigt vad jag ska svara? Jag tycker att det är synd. Vi hade kunnat prata om fart och lyfta intresset i stället. Det där skapade bara dålig stämning, säger Tommy Eliasson Winter till Sportbladet.