Det blir förändringar i Bodens BK när division ett startar upp igen i början av augusti. Hugo Bergman, i som början av säsongen av året, återvände till Norrbotten från GIF Sundsvall har bestämt sig för att pröva lyckan återigen i en allsvensk miljö. Yttermittfältaren tar flyttlasset tillbaka till Medelpad. I ett pressmeddelande tackar han för sin tid i division ett-klubben.

– Tiden i BBK har varit rolig och väldigt lärorik, att gå från att spela med de i samma ålder till att spela i en vuxen miljö. Jag är nöjd med speltiden jag fått och de förtroende jag fått från ledarna. Anledning till att jag flyttat tillbaka till Sundsvall är för att jag längtat tillbaka, och de vart problem med kurserna här i Luleå så jag hade behövt gå fyra år i skolan. BBK är proffsigt på alla sätt och jag önskar dom lycka till i framtiden!

I samma veva presenteras att Moise Swedi går motsatt väg, tillbaka till klubben. Men han kommer närmast från Gefle IF.

– Jag har spelat i Gävle med Gefle IF höstsäsong ifjol och vårsäsongen det här året, det har gått bra där nere och jag fick utvecklas både som spelare och som person men känner nu att det är dags för nya utmaningar. "Jozza" och Tomas är bra tränare och jag tror och hoppas att dom kommer hjälpa mig att ta framsteg i karriären. Sen känns det skönt att bo hemma hos mamma och pappa igen och umgås med barndomsvännerna. Målsättningen är att få speltid i ettan men det viktigaste är naturligtvis att klubben håller sig kvar.

Kontraktet med Swedi är skrivet för resten av denna säsong samt ytterligare två år.

– Det är egentligen inga konstigheter, en trupp är en färskvara och det sker ofta förändringar under säsongens gång. Speciellt när det gäller unga spelare som även har skolan att ta hänsyn till. Nu slumpade det sig så att två unga talanger går motsatt väg, Hugo går tillbaka till Sundsvall och Moise återvänder till BBK från Gävle, säger sportchef Christian Samuelsson i ett pressmeddelande och tillägger:

– Vi har full förståelse för Hugos skäl och tackar han för tiden här och han är alltid välkommen tillbaka, vi kommer naturligtvis fortsätta följa hans framfart och önskar han lycka till. Samtidigt är vi väldigt glada att Moise återvänder hem från Gefle. En egen produkt från dom egna leden som dessutom är väldigt talangfull. Riktigt roligt och det ska bli spännande att följa hans utveckling framgent.