Bodenhäst körde hem 200 000 kronor i Paris

Hästar med anknytning till länet har skördat stora framgångar på Vincennesbanan i Paris under vintern. Senaste vinnaren var Bodenstallet Wiksténs Angle Of Attack som i händerna på italienaren Gabriele Gelormini lekte hem ett lopp där förstapriset var hela 200 000 kronor.

8 februari 2019 13:34

Robert Bergh tränar hästen som öppnade med en andraplats på Vincennes. Vid segern avvaktade Gelormini i ett utvändigt läge en bit ner i fältet fram till det återstod drygt 1 000 meter av loppet och forcerade Angle of Attack till ledningen kort senare.

Björn Goop satt i ledningen med favoritspelade Bryssel och var tvungen att släppa efter en hård öppning. Angle of Attack i sin tur hade de bästa krafterna och klev undan till en smått överlägsen seger på tiden 1.11,7 över 2 100 meter med bilstart.

Angle Of Attack ägs av Madelene och Roland Wikstén från Boden.

Stall WF har också fött upp elithästen Mindyourvalue WF som stortrivs på Vincennesbanan där han sprungit in miljonbelopp senaste två vintrarna. Även Luleådelägde 4-åringen Etain Du Vivier har löpt hem närmare miljonen i Paris under vintermeetinget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bosse Lundkvist