"Vi gör så gott vi kan"

Roger Arespång, biträdande förvaltningschef, är medveten om att det finns för få tider på ridhuset för dem med anläggningskort som vill träna. "Vi vill ha fler tider, men det är svårt. Vi gör så gott vi kan."

Utredas. Hela ridanläggningen i Boden är i ett så dåligt skick att den måste rivas, förutom det nya ridhuset.  Den framtida ridverksamheten ska därför utredas. Ridfolk och föreningar som sysslar med ridsport ska få uttrycka sina behov i den processen, uppger Roger Arespång, biträdande förvaltningschef.

Utredas. Hela ridanläggningen i Boden är i ett så dåligt skick att den måste rivas, förutom det nya ridhuset. Den framtida ridverksamheten ska därför utredas. Ridfolk och föreningar som sysslar med ridsport ska få uttrycka sina behov i den processen, uppger Roger Arespång, biträdande förvaltningschef.

Foto: extern

BODEN2017-11-22 06:00

Det har varit kritik tidigare mot att det är för få tider för dem som köpt anläggningskort.

– Nu har vi försökt att åtgärda det, säger Roger Arespång.

Man har lagt in anläggningskorttider alla vardagar, måndag till fredag, efter ridskoleverksamheten.

– Så det har blivit mer tider. Sedan får föreningarna boka in sig på helgerna, säger Roger Arespång och förklarar att fördelningen av tiderna utgår från hur stora föreningarna är.

Han håller med om att det fortfarande finns för få tider för dem som har anläggningskort.

– Vi vill ha fler tider, men det är begränsat och det är många som rider. Vi har en stor ridskoleverksamhet, som sväljer mycket tider.

Samtidigt som Roger Arespång tycker att det är viktigt att det finns tillgång till ridhuset, menar han att tillgången är otillräcklig idag.

– Det finns ett tryck, men vi har inget mer ridhus utan får försöka göra det bästa av det vi har.

När man löser anläggningskort måste man väl kunna ställa krav på att man får tillgång till träning på anläggningen?

– Absolut, man ska veta att det går att nyttja och att man får valuta för pengarna man lägger ut. Annars tappar vi jättemånga, säger Roger Arespång.

Boden ska vara en hästkommun och säljer hästtomter, men kan alltså inte tillfredsställa de behov av träningstider som finns inom ridsporten. Kommunalrådet Inge Andersson (S) får frågan hur han ser på det.

– Det är ingen nyhet att det är ont om tider och man har ju bildat ridhusrådet för att lösa bokningsproblem, svarar han och tillägger att kommunen har ett avtal med Bodens ridklubb, BRK, om skötsel av ridhuset.

– Man kanske borde riva det gamla ridhuset och bygga nytt. I ett sådant skede måste man bygga så att det finns utrymme för olika typer av hästsporter. Det är ryttarna, som tränar och tävlar hoppning som är lite i kläm just nu.

Enligt Monica Lahti är problemet akut och föreslår att kommunen bygger en ridhall med tävlingsformat, gärna med enklare uppstallningsmöjligheter, intill travet där det också finns tillgång till uppstallning.

– Vi får titta på hennes medborgarförslag och fundera kring vad man kan göra. Klart att det vore häftigt med en hästsportarena där man kan ha tävlingar. Visst kan man ha sådana visioner, säger Inge Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!