"Vi får skämmas"

Trots över 2.000 åskådare på läktarna och musikunderhållning av Markus Fagervall hittade inte Bodens HF rätt melodi mot Piteå. Förlustsiffrorna skrevs till 1-6. - Vi får skämmas, säger Jimmy Vågstedt.

STEGET EFTER. Boden och Krister Åström, till vänster, hade ingen chans mot Olov Lundqvists Piteå. Foto: ANDREAS WÄLITALO

BODEN2008-11-20 06:00
Om det berodde på Markus Fagervall eller inte låter vi vara osagt, men det påminde om fornstora hockeydagar i Boden i går. Så gott som varenda läktarplats var upptagen och 2.107 åskådare jublade när hemmalaget presenterades.Så mycket folk har det inte varit i Björknäshallen sedan 2004 då IBK Boden spelade slutspelsinnebandy.- Det var jävligt roligt att se så mycket folk, nästan en liten chock. Man blev enorm taggad, säger Bodenforwarden Jimmy Vågstedt.Publiken bjöds på en välspelad, fartfylld och underhållande förstaperiod där Piteå var snäppet vassare och tog ledningen med 1-0 efter 6.42 genom Joel Vikberg.Vågstedt kvitterade
Boden var inte utan farligheter och Martin Brännvall höll på göra säsongens mål när han soloåkte från egen zon och blev fri med Markus Ottosson i Piteås mål. Tyvärr höll dock avslutet inte samma klass som övriga prestationen och skottet gick utanför. Kvitteringen dröjde i stället till början av andra perioden. Jimmy Vågstedt laddade bössan i powerplay och skickade in 1-1 bakom en chanslös Ottosson. - Jag fick stå länge helt fri i slottet och fick en bra träff när passningen väl kom, säger Vågstedt.Plötsligt var Boden det hetare laget och publiken såg ut att få valuta för entrépengen. - Vi fick längre anfall och det kändes som att vi började få grepp om matchen, säger tränaren Ulf Taavola. Men en markeringsmiss sju minuter senare blev kostsam och lämnade öppen gata för Niklas Strandberg att göra 2-1 för gästerna. Målet sög energi ur hemmalaget som drog på sig utvisningar och i numerärt överläge var Piteå skoningslöst effektivt. Med en spelare mer på isen gjorde Piteå 3-1, 5-1 och till slut även 6-1 innan matchen var över. - Efter deras fjärde mål är det pinsamt att se hur vi spelare. Då önskade man bara att matchen skulle ta slut, säger Taavola, som i övrigt njöt av hockeyfesten i Björknäshallen.- Förbaskat roligt att se så mycket folk här i dag. Det tyder på att det finns hockeykultur i den här stan.Bland hemmaspelarna var besvikelsen stor över att laget inte förmådde bjuda upp bättre.- Vi får skämmas över hur vi uppträder i sista perioden. Vi åker bara omkring och tycker synd om oss själva då. Det är bara att hoppas att publiken kommer tillbaka i alla fall, säger Jimmy Vågstedt som var Bodens bästa för dagen.Division I Norra A
BODENS HF-PITEÅ 1-6 (0-1, 1-2, 0-3)
Målen, Boden:
Jimmy Vågstedt.Piteå: Niklas Strandberg 2, Johan Wikberg 2, Joel Vikberg, Anton Lundberg.