Unikt samarbete mellan Bajen och Boden

I helgen inleddes samarbetet mellan Bodens BK och Hammarby handboll på allvar. En trojka ur svenska mästarnas organisation besökte Boden och delade med sig av sina kunskaper, tips och idéer.  - Unikt för handbollen i Boden, säger ordföranden Christer Arvidsson.

SAMARBETET. I helgen var det premiär för handbollssamarbetet mellan Bodens BK och Hammarby. Från vänster: Jonas Erkki, Tomas Forsberg, Christer Arvidsson, Andreas Johansson, Anders Westfahl och Johan Hornhammar.

SAMARBETET. I helgen var det premiär för handbollssamarbetet mellan Bodens BK och Hammarby. Från vänster: Jonas Erkki, Tomas Forsberg, Christer Arvidsson, Andreas Johansson, Anders Westfahl och Johan Hornhammar.

Foto: Niklas Berglund

BODEN2008-02-04 01:45
Att Bodens BK och Hammarby inleder ett samarbete blev klart redan före jul och i fredags kom elitserieklubbens ordförande Johan Hornhammar, a-lagstränaren Andreas Johansson och assisterande tränaren Anders Westfahl på besök i Hildursborg.Under tre dagar har trion sedan haft teoretiska och praktiska pass med BBK:s tränare och spelare. "Ge inspiration"
- Vår avsikt är att ge klubbens tränare ny inspiration så att de i sin tur kan ge bättre utbildning till våra spelare, säger handbollssektionens ordförande Christer Arvidsson.Hur samarbetet kommer te sig i fortsättningen är ännu inte bestämt men klart är att det finns massor av intressanta förslag - från båda håll.- Vi ska sätta oss ner i dag (läs söndag) och diskutera vad som blir nästa steg. Men det har pratats om träningsläger, handbollsskola, och så vidare, avslöjar Arvidsson. Hammarby startade 2007 en handbollsakademi som klubben nu hoppas att BBK vill bli en del av. Jonas Erkki är ansvarig för handbollsgymnasiet i Boden och är positiv till idén. - Vi har börjat diskutera saken, men det är upp till gymnasiechefen på Björknässkolan att bestämma om den saken, säger Erkki. Skulle det bli verklighet innebär det att handbollsgymnasiet tränar efter ett upplägg från Hammarby och att dess instruktörer får möjlighet till utbildning hos Stockholmsklubben.Ska inte "dammsuga"
- Dessutom skulle skolans marknadsföringsvärde öka vilket i sin tur skulle leda till fler sökande och hårdare konkurrens, säger Erkki. Hammarbys ordförande Johan Hornhammar var noga med att poängtera att klubben inte är här för att dammsuga Norrbotten på talanger. - Tvärtom. Vi tycker att det är viktigt att spelarna stannar så länge som möjligt i sin hemmiljö, säger han och fortsätter:- Därför kommer vi till dem som vill träna i stället för att ta dem till oss. Det skapar dessutom bättre relationer mellan klubbarna, menar Hornhammar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om