Unik dressyrtävling på travet

Fredag till lördag pågår dressyrtävlingar på Bodentravet. ”Det är första gången vi har ridtävlingar på travet, åtminstone i den här omfattningen”, säger David Zimmer, platschef.

Alvin Lundberg, Ponnytravet,  i sulkyn tillsammans med Elina Lundström, dressyrryttare och säkerhetsansvarig under helgens tävling på travet, sitter bakom Solklintens Fox. Monica Lahto, ordförande i Bodens tävlingsryttarsällskap och tävlingsledare,  David Zimmer, platschef på Bodentravet, Annelie Mörk Lundberg, tävlingsledare, samt Emmy Mörk Lundberg på Thunder of Steel och Felicia Brännwall på Nikes Dodge.

Alvin Lundberg, Ponnytravet, i sulkyn tillsammans med Elina Lundström, dressyrryttare och säkerhetsansvarig under helgens tävling på travet, sitter bakom Solklintens Fox. Monica Lahto, ordförande i Bodens tävlingsryttarsällskap och tävlingsledare, David Zimmer, platschef på Bodentravet, Annelie Mörk Lundberg, tävlingsledare, samt Emmy Mörk Lundberg på Thunder of Steel och Felicia Brännwall på Nikes Dodge.

Foto: LENA TEGSTRÖM

BODEN2018-06-27 16:45

Han uppger att travet fick en förfrågan från Bodens tävlingsryttarsällskap om de kunde tänka sig att upplåta anläggningen för tävling.

– Vi tillhandahåller arena, boxplatser, servering och andra faciliteter, säger David Zimmer.

Bodens tävlingsryttarsällskap står för själva arrangemanget. Ordförande Monica Lahti, tillika tävlingsledare, säger att de dittills fått in 147 anmälningar.

– Det är ganska normalt vid tävlingar över flera dagar.

De stänger anmälningarna senare i veckan. Dressyrtävlingen inleds med ponny. De tävlingarna avlutas vid lunchtid på lördagen, men tävlingen fortsätter till och med söndag med häst.

Dressyr tar tid och en domare får max döma 40 ekipage per dag.

Monica Lahti ser det här som en jättemöjlighet.

– Vi har ingen annanstans att ha tävlingar. Den kommunala ridanläggningen är för dyr och det finns inte uppstallningsplatser. Vi får inte tillräckligt många starter på en tävlingsdag.

På Bodentravet finns cirka 160 boxar.

– Vi är jättenöjda och hoppas att alla är nöjda efter helgen. Anläggningen är optimal. Här finns allt, säger Monica Lahti, som även hoppas att det ska komma publik.

David Zimmer tycker också det är jätteroligt att den här tävlingen, som ger många ungdomar chansen att tävla, ordnas på travet.

– Det är det de kämpar för i stallet varje dag.

Bodens tävlingsryttarsällskap är en relativt liten förening med cirka 100 medlemmar, men den är den näst största tävlingsföreningen i Norrbotten. Den har 40 egna starter på helgens dressyrtävling.

– Jag hoppas att vi ska få fortsätta att arrangera tävlingar här på travet nästa år och flera år framöver, säger Monica Lahti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!