Tvingas testa nytt

Bodens BK har problem.Laget är i behov av alla poäng man kan få. Men saknar sina två anfallsstjärnor Drew Helm och Jonas Desai.- Vi har ingen sån spelartyp kvar, säger BBK-tränaren Christian Samuelsson.

SAKNAS. Senast mot  IFK Luleå spelade både Jonas Desai (överst) och Drew Helm (längst till höger) från start. Mot Valsta Syrianska saknas duon.

SAKNAS. Senast mot IFK Luleå spelade både Jonas Desai (överst) och Drew Helm (längst till höger) från start. Mot Valsta Syrianska saknas duon.

Foto: Roland S Lundström

Boden2011-07-02 06:00

Tisdagens derby mot IFK Luleå blev kostsamt för Bodens BK.

Målet var tre poäng - det blev bara en (1-1).

Med två minuter kvar slet forwarden Jonas Desai av ledbandet i foten.

Dessutom drog Drew Helm på sig ett gult kort och är avstängd i söndagens match mot Valsta/Syrianska.

Det innebär att tränaren Christian Samuelsson har mycket att fundera på när det gäller hur han ska formera sitt tremanna-anfall.

- Vi har flera offensiva spelare, men det blir lite annorlunda. Det finns alternativ och jag är inte orolig - vi kommer ha ett bra lag på planen, säger han.

Annan spelartyp
På skadelistan finns sedan tidigare den tunge anfallaren Mattias Bergdahl. När varken han eller Desai har funnits tillgängliga som spjutspets har det varit just Drew Helm som tagit den platsen.

- Nu har vi inte någon sån spelartyp kvar. Vi brukar spela med starka targets men nu får vi anpassa oss och använda andra kvalitéer, säger Samuelsson.

Vill inte släppa ersättaren
Under dagens träning kommer spelarna att få veta hur uppställningen ser ut. Och Christian Samuelsson har redan bestämt sig. Men hur det blir vill han inte läcka innan match.

- Precis som vi scoutar Valsta, så scoutar de oss. Det är onödigt att ge bort något, de får gärna fundera över vad vi ska göra.

Första poängen
Bodens målsättning är att vinna bägge matcherna innan sommaruppehållet. På Boden Arena har faktiskt laget tagit poäng i alla matcher utom premiären mot Sirius. Senast mot IFK Luleå kom den första poängen den här
säsongen på bortaplan.

- Vi är starka hemma och kommer kriga hårt för segern, säger Christian Samuelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om