Tuffast möjliga start för BBK

Elddopet låter inte vänta på sig.
Tre förhandstippade topplag i de tre första matcherna.
Men handbollsettans nykomling Bodens BK skräms inte.
- Vi spelar utan press, säger spelarna Madelen Kemppainen och Sanna Öhrn.

BODEN2006-09-16 06:00
Madelen Kemppainen, 20, och Sanna Öhrn, 20, har följts åt i handbollskarriären sedan barnsben. De har alltid varit moderklubben BBK trogna och i fjol var duon tongivande när laget tog det historiska klivet upp till division I. Den här säsongen blir deras största utmaning hittills sedan starten för 14 år sedan.
- Givetvis känns det speciellt. Att få vara med om det här med sitt eget lag gör det dessutom extra roligt. Man är mer motiverad, menar Kemppainen och får medhåll av Sanna Öhrn.

Spelar utan press
BBK:s handbollsdamer har under försäsongen tränat hårdare än någonsin för att vara väl förberedda fysiskt inför vad som komma skall. Redan i serieinledningen ställs Bodentjejerna mot tuffast tänkbara motstånd. Eller vad sägs om följande skräcklottning:
Premiär mot seriefavoriten Hammarby hemma.
I andra omgången Göksten borta - nya från elitserien.
I tredje omgången Stockholmspolisen hemma - som innan den här säsongen spelat 35 raka säsonger i elitserien och med det toppar maratontabellen i högsta serien överlägset.
- Det är lite blandade känslor. Kanske kan det vara bra att börja tufft men det här är ju en riktig rivstart, säger Kemppainen och skrattar.
- Vi kan bara gå ut och göra vårt bästa. Vi kan spela helt utan press och alla kommer visa en jäkla vilja. Sen får vi se hur långt det räcker, fortsätter Sanna Öhrn.
Boden mönstrar ett av de yngsta lagen i hela serien. Medelåldern ligger strax under 20 år och för en stor del truppen är division I något helt nytt. Men att det saknas rutin är inget som oroar tränaren Mikael Carlsson nämnvärt.
- Vi får helt enkelt ersätta rutin med en stor portion vilja och mycket träning. Onekligen är det viktigt med rutin men det går att byta ut mot annat, tycker han.

Derby - mot Västerås
Eftersom tonvikten under försäsongen legat på intensiv träning har laget matchats sparsamt. En cup i Göteborg och en träningsmatch mot norska Bodö är allt.
Motståndet har kommit från lägre divisioner och därför vet varken Öhrn eller Kemppainen vad de har att väntat sig när Hammarby besöker Hildursborg i dag.
- Det blir att ta en match i taget och ta det för vad det är, en utmaning. Sen kan man ju alltid hoppas. Mycket hänger på försvarsspelet. Vi vet att vi har duktiga kontringsspelare, säger Sanna Öhrn.
Tränarduon Mikael Carlsson och Kent Schmidt vet desto mer.
- Vi har scoutat och sett nästan alla lag i serien. Vi vet ungefär hur vi ska spela, säger Carlsson.
BBK-spelarna kommer att få tillbringa åtskilliga timmar på resande fot i vinter. Närmsta bortamatchen och "derbyt" spelas mot Västerås.
Carlsson håller därför tummarna för att publik och sponsorer ställer upp och hjälper till med reskostnaderna.
- Annars går det inte. Så du får gärna skriva att matchen på lördag spelas 14.00, säger Bodentränaren avslutningsvis.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om