Tekniken fällde avgörandet när Emilio knep DM-guldet

Karriärens första DM-seger. Och den första över värsta rivalen Emil Nilsson. Inte undra på att Emilio Andorsen, Luleå Shotokan Klubb, sken som en sol efteråt. -Det känns skitbra, säger 14-åringen.

karate
Foto: Petra Isaksson

karate Foto: Petra Isaksson

Foto: Petra Isaksson

BODEN2007-12-10 01:45
Emilio Andorsen började träna karate för fem år sedan men karriärens riktiga höjdpunkt har låtit vänta på sig - fram till i lördags. På DM som avgjordes i Sävast den gångna helgen fick Luleålöftet äntligen ställa sig överst på prispallen.Och lite överraskad var han allt, Emilio.-Att jag skulle vinna i kumite var ingenting som jag hade räknat med. Mest för att jag aldrig hade vunnit över Emil innan och vi skulle mötas redan i första matchen, säger han.Den Emil han syftar på heter Nilsson i efternamn och tävlar för Älvsby Shotokan KK. Tidigare under dagen hade Emil slutat som segrare i kata och var såklart sugen på att erövra sitt andra DM-tecken. Och mötet med Emilio blev en rysare.Efter den två minuter långa matchen hade killarna fyra poäng vardera och det blev upp till domarna att utse segraren. Deras val föll till slut på Emilio som de tyckte visade bättre teknik än sin motståndare. -Lite pirrigt var det allt innan man fick veta, erkänner Emilio.Vad kände du då du fick veta att du vunnit?-Typ ... yes! Det kändes skitbra.Eftersom klassen bara innehöll tre deltagare behövdes Emilio Andorsen bara besegra Kalle Lundgren, också Älvsbyn, för att fullborda sin triumf. -Mot honom kändes det som att jag hade en bra chans. Men jag ändrade taktiken lite. Från aggressiv till att vara lite mer passiv.Främsta meriten
Till en början gick det som på räls. Emilio skaffade sig snabbt en 6-1-ledning och matchen var avgjord- trodde nog de flesta. Men Kalle vaknade till på allvar under sista minuten och tog tre snabba poäng.-Jag gjorde misstaget att jag höll guarden lite för mycket utåt och i min iver råkade jag dessutom trampa utanför mattan och tappade således ett par poäng. Men lika mycket dramatik som i den första matchen hann det aldrig bli tal om. Bara sekunder efter att Kalle plockat sin fjärde poäng var tiden ute och Emilio således distriktsmästare i kumite. -Jag har aldrig vunnit något tidigare, så det här är det klart roligaste jag varit med om sen jag började, säger Emilio. Bland tjejerna visade 14-åriga Elvira Hansson framfötterna. Efter att ha kommit tvåa i kata tog hon en snabb revansch med seger i kumite.-Jag är jättenöjd med hela helgen. Alltig har fungerat precis som jag velat, säger hon glatt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om