Snart klart för invigning

I samband med att Sverigecupen i skidskytte avgörs i Boden 19-20 december så invigs också den nya skidskytteanläggningen i Pagla skidstadion. - Det är en anläggning som håller högsta internationella klass. Har 30 ställ och automatiserade mål, säger tävlingsledaren Göran Honkamaa.

Boden2009-12-02 06:00
Miljonsatsningen på skidskytte som finansierats sedan Boden kommun sökt bygdemedel, sponsorstöd och tack vare stora ideella insatser av Paglakompaniet när det gäller arbetet innebär också att Boden höjer ribban inför framtiden när det gäller evenemang.- Vi vill ha både Europacup och världscup i skidskytte här i Boden. Europacup hoppas vi få redan nästa vinter och att vi inte kan vara med i kampen om världscup ännu beror på att TV sänder och kräver extremt bra ljus, förklarar Honkamaa som beträffande satsningarna gläds åt den tuffa konkurrens som uppstått mellan skidorterna i länet.Flera satsar hårt
- Det är slagsmål om varje tävling och konkurrens är jättebra. Nu satsar både Boden och Piteå hårt både på längd och skidskytte och det har i sin tur fått Gällivare att satsa på sina skidspår och konstsnöanläggningar, konstaterar Honkamaa, som också är ordförande i länets skidförbund.Planerna i Boden omfattar också en permanent ljustavla och en ny rullskidbana som ska förena centrala Boden via campingen till Pagla skidanläggning. Den beräknas stå klar 2011-2012. Skidanläggningen satsar också på träningsläger året runt för svenska och utländska landslag i längd och skidskytte.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om