Ny trofé för Sundberg

Sävasttrofén fick sin Sävastvinnare. Arrangörklubbens Mikael Sundberg tog storslam i bordtennisturneringen. - Formen är god. Så nära toppen jag kan komma, säger han.

Foto:

BODEN2008-12-08 06:00
23-årige Mikael Sundberg, som tävlar för Sävast BTK, har länge varit en av Norrbottens mest lovande pingisspelare och efter högstadiet lockade flera av landets bordtennisgymnasium.Men Sundberg valde till slut att stanna hemmavid - och den riktiga satsningen uteblev.- Jag vet inte om jag vill säga att jag ångrar mig, men så här i efterhand kan jag tycka att det hade varit kul se hur långt man kunnat gå om man satsat ordentligt.Vann allt
I dag spelar han mest på skoj - och gör det med framgång. Sävasttrofén i helgen blev en enda lång uppvisning från 23-åringen. Först vann Mikael Sundberg dubbeln tillsammans med Mikael Forssén. Sedan på egen hand klass I och avslutningsvis även elitklassen. Storslam, med andra ord.- Jag har ju inte förlorat något, så jag inte klaga, säger Sundberg. - Konkurrensen här uppe är väl lite si och så. Poolspelet blir som en enda lång promenad där man går på sparlåga och det är väl först i slutspelet som det blir tufft. Sävastspelaren fick egentligen bara bekänna färg en gång under hela turneringen - mot Sandåkerns Erik Rosendahl i elitklassens semifinal."Tröttkörd"
Matchen bjöd på flera fina slagdueller och fyra rafflande set - varav Sundberg drog längsta strået i tre av dem.- Innan helgen hade jag bara vunnit mot honom en gång tidigare. Han brukar vara svår att knäcka. Finalen mot Daniel Söderlund från Kebnekaise blev inte alls lika dramatisk.- Där kändes det bra hela tiden. Han såg ganska tröttkörd ut. Trots att Mikael Sundberg inte längre har något uttalad målsättning med sin bordtennis har han aldrig varit i bättre form.- Nej, det känns inte så. Nu är jag nog så nära toppen jag kan komma, säger han.Närmast i tiden väntar norrländska mästerskapen.- Jag har varit tvåa som bäst tidigare. Hur det kommer gå den här gången har jag ingen aning om, säger Mikael Sundberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om