Mästerligt, Chilly Willy
Chilly Willy har under en lång period haft ett lopp i sikte - Mäster Gustafs Pokal. Och via en mästerlig start av kusken Micael Melander så lyckades man stjäla loppet. - Vi vann faktiskt med krafter kvar, sade en nöjd segerkusk.
VINNARE. Micael Melander och hästen Chilly Willy vann Mäster Gustafs Pokal under gårdagens tävling på Peabtravet.
Foto: Roland S Lundström
Mitt i första svängen satt ekipaget i ledningen från tjugo meters tillägg medan favoriten Nayard Gel låg trettio meter efter ledaren. Redan där kändes loppet mer eller mindre avgjort. - Det gällde att hålla ett sådant tempo att det skulle bli jobbigt för de andra att avancera i spåren och dessutom ha krafter kvar själv när det var dags för upplopp. Jag tycker att jag lyckades bra med den biten, sade Melander. Det blev till slut en mycket lätt seger före Heather Nibs (andra ytter) och Nayard Gel som höll bra efter ett jobbigt slutvarv mestadels i tredjespår. Tvååringsloppet vanns av Global News (Akseli Lahtinen) före stallkamraten Dart William. Från ledningen var han smått överlägsen. Cyklon Sund (Stall Nian, Älvsbyn) tog andra raka segern och har tveklöst utvecklats. Från tredje ytter påbörjades attacken 700 kvar, och via ett starkt upplopp knäppte hon ledande Twist Life kort innan mål. - Jag körde inte för fullt med henne förrän vi svängde in på upploppet och det var starkt gjort att hinna fram, berömde körande Ulf Ohlsson. Mera Salmela i V65-4 där en spårsnålt körd Chiara Sisu profiterade på överpace och perfekta luckor. I sulkyn där satt Micael Melander som hade en lysande kväll. Robert Bergh satt bakom de två stora favoriterna inom V65-spelet och båda gjorde sin plikt, dock inte med några större marginaler. Aleksej fick trava som förstahäst i andraspår och tog över kommandot i sista sväng. Caviar de Vie (Gunnel Fredriksson) försökte utmana till slut men var chanslös. Västerbo Offspring (V65-3) kördes till ledningen efter 700 meter och fick bestämma i önskvärd fart. Det blev dock knappt till slut med vasst avslutande storskrällen Poisson d’Avril.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!