Kort helg för IBK Boden

IBK Bodens äventyr i Nolia Cup tog slut redan efter gruppspelet.
Fredagens 4-3-seger över Iksu Ungdom följdes upp av en 2-7-förlust mot Ö-vik.
- Vi har en del att jobba på, erkänner Dan Nyström, en av tre tränare i Boden.

BODEN2007-09-03 06:00
IBK Boden fick i helgen en fingervisning på var laget står inför kommande säsong. Seger mot division I-laget Iksu Ungdom men en klar förlust mot seriekonkurrenten Örnsköldsvik. De unga Bodentjejerna var aldrig riktigt med i lördagens morgonmatch och de två målen gjordes först i sista perioden.
- Det som vi tränare tyckte var bra var att nu vet de unga som inte spelat i elitserien tidigare hur det är. Misstag straffar sig blixtsnabbt, säger Bodentränaren Dan Nyström.

"En missräkning"
I och med förlusten var Örnsköldsvik senare under dagen tvingat att slå, eller spela oavgjort, mot Iksu Ungdom för att Boden skulle få spela vidare i turneringen. Men Umeålaget vann överraskande och därmed var det roliga över för IBK efter bara två matcher.
- Två matcher var en missräkning eftersom att vi hade hoppats få spela fler. Men eftersom Ersboda drog sig ur och vi inte tog oss vidare så blev det bara två, konstaterar Nyström.
Och fortsätter:
- Vi har en del att jobba på men det som oroar oss mest är att det är så svårt att få matcher mot bra motstånd. Det är ju då som man bäst ser vad som behöver repareras.
Men helgen gav också en hel del positiva besked.
- Det är bra stämning och ett bra go i laget. Alla vill verkligen ta åt sig och bli bättre, säger IBK-tränaren.Målen, IBK Boden (mot Ö-vik): Ida Öhman, Sofia Thorsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om