Klappade igenom

Sista matchen före juluppehållet. Då föll Boden mot Asplöven hemma i Björknäshallen. - Vi hade pratat om att verkligen spela i 60 minuter och det tycker jag vi lyckas med ändå, säger Bodens tränare Ulf Taavola.

Mål. Marcus Waldehagen jublade efter ett av Asplövens sju mål mot Boden. Jesper Dahlroth och Johan Åström kunde bara konstatera att deras sista match innan julvilan slutade i förlust. Foto: EIJA DUNDER

BODEN2008-12-22 06:00
Förra gången Boden och Asplöven drabbade samman i Björknäshallen bjöds det på en rysare som avgjordes först efter att Haparandalaget vunnit på straffar. I går var det också jämnt - i två perioder.Sedan dödade gästerna spänningen med två snabba mål.- Det som var jobbigt för oss var att de gjorde mål direkt efter att vi gjort det. Vi fick ingen riktig energi av våra mål, säger Taavola.Varje gång Boden var på väg in i matchen slog Asplöven tillbaka blixtsnabbt. 1.12 efter att Martin Brännvall reducerat till 1-2 satte Asplövens Markus Huhta 1-3. 1.36 efter att Brännvall gjort 2-3 sköt Urban Omark 2-4. Och 1.21 efter att Mattias Astrén tryckt in 3-4 ordnade Marcus Lundberg 3-5 åt gästerna.Siktar på topp tre
- Vi var inte bra i egen zon i andra perioden. Vi klarade inte av spelet en mot en, säger Bodentränaren.Båda lagen går nu på julledighet innan de tre sista omgångarna av division I inleds den 7 januari. - Vårt mål är att vara bakom topp tre-lagen. Sen när fortsättningsserien börjar finns bara en sak att spela för och det är play off-platsen, säger Ulf Taavola.Pasi Mustonen och hans Asplöven är redan klart för allettan.- Vi siktar på att vara bland de två bästa i allettan. Får vi bara till målvaktsspelet tycker jag att vi har det som behövs, säger han.Däremot behöver laget höja sig flera nivåer sett till Bodenmatchen, menar Mustonen.Vilja - men ingen ork
- Spelet vi presterade i dag duger absolut inte i allettan. Samtidigt har en majoritet av truppen varit däckade av skador och sjukdomar senaste veckan varav flera precis kommit tillbaka. - Det fanns en vilja bland spelarna att göra en bra match men orken saknades, säger Asplöventränaren. Division I ABODENS HF-ASPLÖVEN 4-7 (0-1, 3-4, 1-2)Målen, Boden: Martin Brännvall 2, Mattias Astrén, Jimmy Vågstedt.Asplöven: Markus Huhta 2, Marcus Lundberg 2, Juha Matti Ylvi-Junnila, Urban Omark, Joni Lindlöf.