Det pyser ur kylaren och Urban Brännström öppnar försiktigt på kylarlocket. Samtidigt springer Camilla Lindfors över tävlingsområdet på Bodens motorstadion för att hämta mer vatten. Till sist öppnas locket och det visar sig att hela kylaren sitter löst.
- Jag tycker att den gick lite bluddrigt. Nu förstår jag ju varför. Den kokade, säger Camilla som precis har kommit tillbaka med vatten.
Kontakten till kylarfläkten lagas provisoriskt med silvertejp och själva kylaren fixeras hjälpligt med några buntband.
- Det är så här man får jobba när det är tävling, säger Urban Brännström samtidigt som han lyfter motorhuven på plats.
- Men det behövdes ingen kanel den här gången. Det är annat ett beprövat recept när kylaren läcker, inflikar Camilla och skrattar.
De två makarna har folkrace som gemensam hobby och i dag kör också äldsta dottern Nathalie. Med två damer i familjen som kör har Urban fullt sjå i depån.
- Ja, det kan man väl säga. ”Nattis” knäckte styrstaget i första heatet men det har vi fått ordning på nu, säger han och ler.
Folkrace är också något som hela släkten Lindfors har gemensamt. På avstånd hörs Camillas pappa Torgny Lindfors stämma eftersom han är speaker. Storebror Patrik Lindfors är tävlingsledare och lillebror Anton Lindfors är ansvarig vid starten.
Men det stannar inte där. Vid staketet nedanför läktaren har Camilla och Natalie en hejaklack som gör vågen när de passerar.
- Jamen det är ju verkligen något extra. Så himla skoj att de är här och stöttar oss, säger Camilla.
Samtidigt är det också en hel del barn som också verkar trivas ypperligt i miljön.
- Det här är ju storheten med folkrace, att man umgås och är tillsammans så här. Det här är verkligen rätt nivå, säger hon.
Efter en karriär som gevärsskytt bor det också en tävlingsmänniska i den 42-åriga tvåbarnsmamman.
- Jag är nog uppe i samma puls som när jag håller på med skyttet. Men jag gillar ju det. Jag gillar vad nervositeten gör med mig. Jag måste ha full fokus för att prestera och på det sättet är det lite samma grej som med skyttet, säger hon.
Efter en kort paus fortsätter hon:
- När jag kör folkrace är det här och nu som gäller. Det finns inte utrymme för att tänka på någonting annat. Att köra folkrace är som mindfulness för mig.
Dottern Nathalie Brännström har nyss fyllt 16 år och hon har också fastnat för sporten. Den här tävlingen heter Jockes Minnestrofé och den körs för att hedra eldsjälen Joakim Lidberg som gick bort för två år sedan.
- Det är en tävling där vi juniorer för köra lite mer och det är skoj, säger Nathalie.
I det tredje heatet tog hon starten men sedan tappade hon greppet och gled ut ur spåret. Mer än så behövdes inte för att några av konkurrenterna skulle slinka förbi. När hon kom i depån var hon givetvis besviken och höll sig för sig själv ett tag.
- Hon har temperament men det får man ha. Men ibland är det väl bra om jag som mamma inte kommer med alltför många råd, säger Camilla och ler.
Lillasyster Emilia Brännström var ändå otroligt fin när hon berömde sin storasyster för hennes fina start där hon direkt tog hand om ledningen.
Hennes mamma log när hon hörde det:
- Det är viktigt att se det man har gjort bra. Det är så det ska vara.
Sedan kommer en liten supporter fram och spänner ögonen i Camilla med orden:
- Och fixa tårtan i dag.
Ett konditori i Boden sponsrar nämligen med segertårtor och när dagen är över har Camilla Lindfors också en tårta med sig hem till Kusån.
Hon rattade hem finalen i damklassen trots att hon tvingades till två besök i alternativspåret.
- Alla måste ju in en gång i det alternativa jokerspåret som det nu kallas. Nu blev det en extra sväng för mig eftersom Anton (Lindfors, starter och lillebror) gav mig en tjuvstart sedan min bil rullat fram lite i själva startmomentet, säger hon.
Men det hindrade henne inte från att köra hem segern – och tårtan.
- Det är en så skön känsla när man måste ge allt och lite till och att sedan få det att lyckas, säger hon.
Och klacken hyllade henne medan Camilla Lindfors slog fast:
- Underbart. Nu åker vi hem till Kusån och firar.