Emma Kiviniemi gruvar sig inte för ännu en säsong

Emma Kiviniemi är laddad inför sina nya utmaningar.
Både som laddare i gruvan och som målvakt i allsvenskan .
- Jag tänker som en utespelare, säger hon.

Emma Kiviniemi handbollsmålvakt Foto: Mattias Forsberg

Emma Kiviniemi handbollsmålvakt Foto: Mattias Forsberg

Foto: Mattias Forsberg

Boden2011-09-28 06:00

Emma Kiviniemi kommer den här säsongen att vara en Bodens mer rutinerade spelare. 29-åriga Kiviniemi kommer närmast från en treårig sejour i Norge där hon senaste säsongen spelade med Gövik HK.

Civilt arbetar hon i gruvan i Kiruna och håller i dagarna på att utbilda sig till laddare. När Norrbottens-Kuriren når henne har hon precis avslutat ett skift under jord och är på väg till gymmet.

Skiftarbetet i gruvan innebär ledigveckor och Emma Kiviniemi tror att det kommer att fungera bra att pendla till träningarna i Boden.

Knäet "slut"
- Kiruna har sagt att jag kan träna med dem och sedan finns det mycket jag kan göra på egen hand när det gäller målvaktsteknik och då behöver jag inga utespelare.

Varför blev det Boden?

- Det är länge sedan jag spelade i Sverige och känner att jag vill prova på att spela i allsvenskan. Det är ju med lag ända från Skåne och dem har man ju aldrig mött tidigare och inte heller Göteborgslagen fanns med när jag spelade i ettan.

Hade du några andra alternativ?

-  Nej jag hade faktiskt tänkt lägga av. Mitt knä var ganska slut förra säsongen och jag hade inflammation från november till april så tanken var att flytta hem till Kiruna och ta det lugnt. Men det går ju liksom inte att sluta med handboll, jag har försökt tidigare och misslyckats (skratt). Folk har slutat tro på mig när jag säger det.

Tänker som utespelare
Emma Kiviniemi kommer att vara en av tre målvakter i Boden Handboll tillsammans med Ida Lindfors och Simona Strungaru och i dagsläget finns det ingen uttalad förstamålvakt, enligt Kiviniemi.

Vad är din styrka som målvakt?

- Jag är ganska orädd och sedan är min storlek en fördel. Och att jag var utespelare i tio år innan jag blev målvakt gör att jag tänker lite som dem.

Debut på söndag
Bodenmålvakten kommer inte att finnas med i premiärmatchen i kväll. Anledningen är att övergångshandlingarna mellan Boden Handboll och Gövik HK inte är påskrivna och klara.

- Hon spelar med största sannolikhet sin första match på söndag, säger tränaren Kent Hedlund.

Namn: Emma Kiviniemi.

Ålder: 29 år.

Position:
Målvakt.

Moderklubb: Kiruna HK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om