Drömmer om JVM

I fjol missade hon junior-VM med minsta möjliga marginal. Men det ska inte hända Cecilia Nilsson, Gellivare Skidallians, i år. - Jag känner att jag har utvecklats ganska mycket, säger hon efter segern i Paglasprinten.

Foto:

BODEN2007-12-18 01:45
19-åriga Cecilia Nilsson var ohotad etta i sprintfinalen för damer 17-21 i går. Kalixtjejen, som tävlar för Gellivare Skidallians, satte in högsta växeln på upploppet och hade flera sekunder till godo på tvåan Ingela Andersson från IFK Arvidsjaur efter att ha korsat mållinjen.- Det gick överraskande bra. Jag har en hård träningsvecka bakom mig och trodde kanske inte att kroppen skulle svara så bra som den faktiskt gjorde, berättar hon.Målmedveten
Nilsson har hårdsatsat inför den här säsongen och också inlett lovande med två pallplatser på lika många tävlingar. Och en god form är viktigt med tanke på vad som komma skall. I början av januari väntar uttagningstävlingar till junior-VM. - Det är vinterns stora mål. Jag vill väldigt gärna vara en av dem som får åka till Polen, även om det inte blir enkelt. Alla bitar ska falla på plats och jag måste klara mig från både skador och sjukdomar, säger Gellivareåkaren.Hon var irriterande nära att få åka med redan i fjol.- Vad jag fick höra hamnade jag precis utanför truppen och det sved ju givetvis. Förhoppningsvis har jag vad som krävs den här gången.Även Pontus Olsson, Bodens SK, som var snabbast i herrsprinten, drömmer om junior-VM - men i skidskytte. "Rolig tävlingsform"
- Sprint är en riktigt spännande och rolig tävlingsform men det kommer nog att bli mer och mer skidskytte nu. Jag vill ta chansen nu när jag är sistaårs-junior, säger Olsson som vann en rafflande spurtduell mot klubbkompisen Jonas Lysholm i går.- Alltid skönt att vinna. Jonas är vanligtvis den bättre sprintern av oss, men han har haft lite problem med skador så kanske var det därför jag slog honom i dag, säger han ödmjukt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om