Bortaspelet är ett BBK-bryderi

Hårt jobb och tålamod. Det räckte till en poäng för BBK borta mot Västerås. Men tränaren Per Gidlund var inte helt nöjd efter 0–0.– Föreningen måste sätta sig ner och fundera ut hur bortaspelet kan förbättras i framtiden.

BODEN2007-10-01 01:45
Precis som i fjol har Boden den här säsongen haft svårt att plocka poäng utanför kommungränsen. Innan helgen hade laget endast lyckats gå segrande ur två av tio strider på bortaplan. Och efter 0–0 i går mot Västerås erkänner BBK-tränaren Per Gidlund att bortaspelet börjar bli ett stort problem.

– Framför allt är det förberedelserna som behöver förbättras. Som det är nu blir det nästan alltid lång väntetid för spelarna på Arlanda innan matcherna. Det är långt ifrån optimalt, säger Gidlund.

Mot Västerås blev BBK rejält tillbakapressat i matchinledningen och backlinjen sattes ordentligt på prov. Efter en kvart hade gästerna ridit ut den värsta stormen och fick mer att säga till om.

– I slutet av halvleken hade vi till och med ett litet övertag. Vi hade ett par fina inlägg som deras målvakt lyckades plocka ner, säger Bodentränaren.

De där riktigt heta målchanserna kom aldrig för BBK i matchen men både Brent Fisher och Eldon Maquemba hade lägen som kunnat ge utdelning. Inte heller Västerås skapade särskilt mycket. Bästa chansen var på stopptid då en hemmaspelare tog sig runt på högerkanten och avslutade med ett skott som strök målvakten Björn Stringheims bortre stolpe.

– 0–0 får ses som ett ganska rättvist resultat, anser Per Gidlund.

Trots att det inte heller den här gången räckte till seger för Boden hade han ett par positiva saker att rapportera hem.

– Att vi behöll lugnet när vi var tillbakatryckta är jag nöjd med. Sen är vi faktiskt första laget på ett bra tag att snuva VSK på poäng. De hade fem raka hemmasegrar innan de mötte oss, säger Gidlund.

BBK-liraren
Mattias Norberg

Läste spelet föredömligt och ägde luftrummet i eget straffområde. Brytsäker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om