Boden bjuder in meriterad tränare

Boden släppte talangen Philip Olofsson till Elfsborg. Nu fortsätter samarbetet.I slutet av månaden kommer Jan Mak från den allsvenska klubben och håller i två träningspass i Boden.

Boden2011-07-07 06:00

Holländske Jan Mak har en gedigen meritlista som huvudtränare för Halmstad och Elfsborg under 80-talet. Mellan 2008-2010 coachade han Seychellernas landslag.

Nu tillhör han Elfsborgs ungdomsakademi och är huvudtränare för U17-laget.

Fyra gästspelare
Den 28 juli kommer han upp till Boden för att hålla i två träningspass och en föreläsning.

- Vi samarbetar med Sisu och kommer bjuda in talanger från olika klubbar runt om i länet till hans träningar. Sen kommer han att föreläsa om hur de jobbar i Elfsborg med spelarna i åldern 16-19 år, säger Bodens klubbdirektör Micael Selini.

Den 18 juli kommer BBK ha träningsläger och även då bjuds lokala talanger in. Norrbottens-Kuriren har tidigare skrivit om Araz Yasin som kommer och provtränar för Boden. Utöver honom räknar Micael Selini med ytterligare tre gästspelare.

Makumbu provtränar
Den gamle publikfavoriten Destin Makumbu gästtränar med Boden under veckan. Någon övergång är dock inte aktuell för mittbacken som tillhör norska MO IL i tredjedivisionen.

Täta kontakter förs mellan sjukgymnasterna i Polen och Boden vad gäller Maciej Truszcynski. Målet är att han ska komma till Norrbotten i slutet av juli och testa knäet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om