BBK:s första seger

Bodens BK tog i lördags säsongens första trepoängare i division II efter att ha besegrat Tegs SK på bortaplan. David Simbo och Johan Nyberg gjorde Bodens mål.
- Det var en viktig vinst, säger Johan Nyberg.

MÅLSKYTT. David Simbo gjorde Bodens första mål den här säsongen.

MÅLSKYTT. David Simbo gjorde Bodens första mål den här säsongen.

Foto: Eija Dunder

Boden2012-05-07 06:00

Innan matchen mot Umeå-laget Teg hade Boden inte gjort ett enda mål på de två inledande omgångarna. Men försvararen David Simbo spräckte lagets målnolla tidigt i den första halvleken med ren vilja.

- Det första målet var en riktig kämpainsats. Efter en hörna blev det en gröt framför mål och David (Simbo) fick lägga in den, säger Johan Nyberg.

Nyberg blev även han målskytt när han i början av den andra halvleken fastställde slutresultatet till 0-2.

- Det var ganska skönt att få göra mål men det var en retur så det var inte så svårt att lägga in den. Ryan (Gracia) tog ett skott utifrån och målvakten kunde inte hålla den och då var jag där på returen, säger Nyberg.

"Lite ruggigt"
Nyberg anser att Boden gjorde ett bra jobb defensivt och inte släppte till mycket bakåt.

- Jag tycker inte att de hade så många chanser, de hade ett stolpskott och ett friläge på hela matchen. Det var rättvist att vi vann, säger Nyberg.

Det dåliga vädret ställde till det för många lag i helgen. Nyberg anser dock inte att det var något större problem i Umeå och att det gick att spela hyfsad fotboll.

- Det var lite ruggigt väder och sådär men bollen rullade ganska snabbt på deras konstgräsplan. Jag tycker att vi rullade på ganska bra och hade det mesta av spelet, även om vi kan spela bättre än vad vi gjorde idag, säger Johan Nyberg.

Teg-Boden 0-2

Målen, Boden: David Simbo,
Johan Nyberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om