Annas onda comeback

Anna Gustafssons comeback slutade inte alls som hon tänkt sig.  Redan efter en period tvingades hon kasta in handduken - och sedan se IBK Boden förnedras av Balrog.  - Men både jag och laget kommer igen, säger hon efter 1-10-förlusten.

TUFFT. Anna Gustafsson tvingades kliva av i sin comeback på grund av en ond rygg. IBK Boden är nu piskade att börja vinna matcher om man inte ska riskera att förlora elitseriekontraktet.

TUFFT. Anna Gustafsson tvingades kliva av i sin comeback på grund av en ond rygg. IBK Boden är nu piskade att börja vinna matcher om man inte ska riskera att förlora elitseriekontraktet.

Foto: Andreas Wälitalo

BODEN2008-02-11 01:45
Norrbottens-Kuriren kunde redan i lördags berätta att Anna Gustafsson beslutat sig för att göra comeback i IBK Boden. Klubbens bästa poängplockare genom tiderna hade övertalats att förstärka laget och i går mot Balrog var hon tillbaka på planen - i 15 minuter. Sedan satte ryggproblem stopp för hennes framfart i Hildursborg. - Jag kände tidigt hur det stelnade till i ryggen. Jag försökte bita ihop men i slutet av första perioden gick det inte längre. Det gjorde för ont, säger Gustafsson. "Det sa bara pang"
Vid det laget låg Boden under med 0-4 och hemmalagets chanser att vända matchen försämrades markant i samband med Gustafssons uttåg. - Ska vi lyckas ta poäng mot ett så pass bra lag som Balrog måste vi ha allt med oss. Det hade vi inte riktigt i dag, konstaterar hon. Klasskillnaden var påtaglig och IBK Boden var aldrig i närheten av att kunna störa gästerna. Efter 0-1 i mittakten trampade Balrog på gasen i sista perioden och såg till att det slutade tvåsiffrigt. - Tyvärr fick de göra lite för lätta mål emellanåt. När vi låg för långt ifrån i markeringen så sa det bara "pang", och så satt den i krysset, säger tränaren Dan Nyström och suckar uppgivet. Måste vinna två matcher
Med fem matcher kvar av serien är det svårt att se hur Boden ska kunna undvika kvalspel, även om hoppet fortfarande lever inom truppen. - Vinner vi två av de matcher som återstår går vi förbi Engelholm och hamnar på säker mark. Jag tror nämligen inte att Engelholm tar några fler poäng, säger Nyström. - Vi måste tro att vi kan klara det, fortsätter han. Anna Gustafsson lovar att göra sitt yttersta för att IBK Boden ska vara ett elitserielag även nästa säsong. - Bara det släpper i ryggen så kommer jag att köra på till säsongen är slut. Det finns stor potential i det här laget, men de måste få utvecklas ett par år till. Och det bästa är om de får göra det i elitserien, säger Gustafsson.

Målen, IBK Boden:
Sandra Widmark.
Balrog: Amanda Wendelstig 3, Hermine Dahlerus 3, Sara Ekström 2, Matilda Rotevall 2, Hanna Jonsson.

IBK-liraren:

Widmark visade att det finns en framtid i IBK Boden.
Iskall på straffen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om