Amerikan på plats

Listan på Bodens provspelare har offentliggjorts.Det mest intressanta namnet är amerikanske Alex Molano.- En av de mest talangfulla spelarna i USA, säger klubbdirektören Micael Selini.

Boden2011-07-16 06:00

Totalt är det 14 spelare som har bjudits in av Bodens BK till träningslägret nästa vecka. Elva lokala talanger och tre utifrån. Från Norrbotten kommer spelare från Bergnäsets AIK, Övertorneå SK, Luleå SK och Alviks IK.

Tidigare har Norrbottens-Kuriren skrivit om anfallaren Araz Yasin och försvararen Dacin Ionut som ska provträna med klubben. Vad gäller rumänske Ionut så är hans övergång mer eller mindre klar i och med att flickvännen Kristina Klocza har skrivit på för Boden Handboll. Endast en läkarundersökning saknas för den 27-årige försvarsspelaren.

- Vi har inte förhandlat kontrakt än men det finns goda förutsättningar. Vi har sett honom träna alldeles tillräckligt för att veta att han kommer göra nytta för oss under hösten, säger klubbdirektören Micael Selini.

Intressant amerikan
Den mest intressanta spelaren under träningslägret är den 19-årige amerikanske mittfältaren Alex Molano. Han har tidigare spelat i FC Dallas och Dinamo Zagreb, men hade under fjolåret skadebekymmer. Han har också gjort fem framträdanden i USA:s U20-landslag - och tre mål.

- Det är en väldigt omtalad spelare, en av de mest talangfulla spelarna i amerikanska högstaligan MLS, säger
Selini.

Tillbaka i träning
BBK har fram till sista
augusti på sig att plocka in spelare i truppen.

Till veckan kommer skadade Jonas Desai, Drew Helm och Mattias Ottestig vara med och träna. Förhoppningen är att få tillbaka samtliga till hösten.

Hector Garcia, 25, mf, Övertorneå SK.

Mattias Bäcklin, 27, a, Övertorneå SK.

Johan Nyberg, 21, a, BAIK.

Robin Lundgren, 17, b, BAIK.

Filip Westman, 16, mf, BAIK.

Chaho Jamshidi, 19, mf, Luleå SK.

Viktor Taavo, 18, b, Luleå SK.

Alexander Öhman, 22, mf, Alvik.

Simon Larsson, 19, a, Alvik.

Viktor Lidén, 19, mf, Alvik.

Christoffer Ståhl, 18, b, Alvik.

Araz Yasin, 30, a, Örebro.

Dacin Ionut, 27, b, Lag i lägre ungersk liga.

Alex Molano, 19, mf, Dinamo Zagreb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om