Bet ihop, kom tvåa, diskades

Skidskytten Malin Jakobsson var nära att bryta på första varvet men Luleåkaren bet ihop och tog sig i mål. På en andraplats. Men diskades.
- När man väl orkade ta sig i mål så var det lite surt, säger Jakobsson.

Malin Jakobsson.

Malin Jakobsson.

Foto:

Boden. 2013-03-18 06:00

Efter en tung start tog sig Jakobsson i mål och blev tvåa i klassen D22 i helgens Sverigecup .

- Jag trodde att jag skulle bryta på första varvet för att jag hade sådan syra men är glad att jag kämpade i mål eftersom det blev en andraplats, säger Jakobsson.

Men efter loppet fick hon reda på att hon diskades. För "farligt hanterande av vapen" när hon befann sig på skjutvallen på bana fyra.

- De tyckte att jag gjorde en rörelse och att pipan pekade mot straffrundan innan jag började skjuta. Vissa säger att jag gjorde det och andra inte. Hade jag varit på en annan bana hade det inte hänt så det var otur.

Jakobsson har haft stora skadeproblem den här säsongen. Vilket har gjort att hon inte kunnat träna eller tävla ordentligt

- Vissa muskler klarar inte av att aktivera och då går andra in i stället och blir starkare. Då blir det fel i höften. Därför har hela ryggen blivit fel. Det har i sin tur gjort att revbenen låser sig och nyckelbenen trycker mot luft-strupen. Det gör att jag inte får luft och jag får kramp så jag knappt kan röra mig.

Nytt styrkeprogram
Hon har nyligen fått ett nytt styrkeprogram som ska hjälpa hennes inaktiva muskler att bli starkare. Och är fast besluten att komma tillbaka och tävla på allvar.

- Den här säsongen är mest förberedelse inför nästa. Jag hoppas komma tillbaka starkare än någonsin nästa år. Det här var ändå ett styrke-besked. Klarar jag av det hyfsat nu så kommer det nog kunna gå riktigt bra när jag är hel, säger Jakobsson.

Malin Jakobsson, Luleå Gjutarens IF, kom sedan på en tredjeplats i söndagens sprint i Sverigecupen ute på Paglia skidstadion i Boden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om