BBK har lagt ut värvarkroken

BBK intensifierar jakten på nyförvärv. I går kom albanske Dritan Stafsula och polske Maciej Truszcynski till Boden.

TESTSPELARE. Maciej Truszcyński och Dritan Stafsula vill gärna spela med BBK till hösten. Foto: Niklas Berglund

TESTSPELARE. Maciej Truszcyński och Dritan Stafsula vill gärna spela med BBK till hösten. Foto: Niklas Berglund

Foto:

Boden. 2010-07-11 06:00
Division I-jumbon Bodens BK letar förstärkning till höstomgången och har
i veckan bjudit in potentiella nyförvärv till provträning. Norrbottens-Kuriren har redat berättat om brasilianske anfallaren Jeferson Pires som anslöt i tisdags och har till i dag på sig att övertyga klubbledningen om att han är rätt spelare för laget.Utmanar brassen
Men 33-åringen har konkurrens.Backen Maciej Truszcynski och anfallaren Dritan Stafsula är också ute efter ett kontrakt med Norrbottensklubben.Båda kom till Boden i går och stannar till på fredag.- Kul att vara här. Stadion är väldigt fin och det verkar vara ett bra gäng, säger Truszcynski.Precis som Jeferson har han och Stafsula ett förflutet i Finland. Den senare kommer närmast från Uleåborglaget OPA i tredjedivisionen men på meritlistan finns spel med ett flertal klubbar i olika förstaligor: Finska FC Oulu Norska Bodø/Glimt Slovakiska DAC Dunajská"Vill gärna stanna"
Nu hoppas han att nästa klubbadress blir Bodens BK.- Jag vill gärna stanna. Jag ska göra mitt bästa för att övertyga tränaren. I dag var det svårt, jag kom hit en halvtimme innan träningen och försökte mest lära mig hur laget spelar. Det kommer nog gå bättre i morgon, säger 29-åringen, som trivs bäst som vänsterforward i en 4-3-3-uppställning.- Jag är mer en framspelare än avslutare, men har ett bra skott. I mina tidigare klubbar har jag tagit hand om frisparkar och hörnor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om