Att BC Luleå skulle segra mot tabelljumbon Uppsala Basket var på förhand förmodligen något som de flesta förväntade sig, men att BC skulle ha varit storfavoriter inför matchen håller inte Denzel Andersson riktigt med om.

– Nej alltså vad som helst kan ju hända i basketligan. Man kan ju aldrig ta ut en seger i förhand. Visst att vi på pappret kanske ser bättre ut men de kan ju fortfarande skrälla som fan. Vi gick in med den inställningen att vi måste spela riktigt bra basket. De hade nya spelare och jag vet inte hur många de var, det kändes som att det var en hel armé och vi var lite kort om folk. Vi visste att det var vi som var i underläge nu egentligen, men det var bara att spela riktigt bra basket och köra hårt, säger Andersson efter segern.

De blev slutligen en ganska komfortabel seger för BC Luleå och tränare Peter Öqvist var väldigt nöjd med lagets insats, i synnerhet då man saknade både Tim Kearney och Robert Gilchrist.

– Jag är supernöjd med våra grabbar. Jag tyckte att kommunikationen där ute var jättebra. Vi hade ju manfall, Tim (Kearney) låg hemma med magsjuka och Robert (Gilchrist) har problem med en rygg. Sen kanske vi hade ytterligare någon skavank i gänget som gjorde att vi var lite vingklippta när vi gick in i den här matchen.

Robert Gilchrist var med laget ner till Uppsala, men spelade inte något under matchen. Peter Öqvist berättar att det var ett beslut man tog i sista minuten.

– Ja, med en sån där skada försöker man in i det sista och se hur det går när man behandlar med alla möjliga medel fram till matchstart sen tar man det beslutet. Sen finns ju den här faktorn att det finns ett bötesbelopp om man kommer med färre än tio spelare så det fanns ju den aspekten i det hela också.

BC Luleå kunde trots spelarbortfallet vinna matchen med 67–83 och nu ligger fokus på återhämtning inför nästa match som spelas på fredag.

– Ja, det var ju en del spelare som gick väldigt tungt så nu behöver vi vara duktiga med återhämtningen. Sen får vi ladda batterierna inför fredagens fight nu.