Det var en något knackig inledning för BC Luleå mot Uppsala Basket. Förvisso hade Luleå med sig en sex poängs ledning efter första perioden och såg stabila ut i försvarsspelet, men offensivt fanns det mer att önska. Återigen fick vi se lite stressade avslut från ett Luleå som såg ut att vilja avgöra matchen redan i första perioden. I andra perioden lugnade man dock ner spelet och efter en timeout från Peter Öqvist såg även anfallsspelet betydligt vassare ut. Efter halva matchen hade BC Luleå gått upp till en bekväm ledning med 31–46 på resultattavlan.

I tredje perioden såg det ut att fortsätta braka iväg på resultattavlan och BC gick upp i en 20 poängs ledning. Men slarviga anfall från BC Luleå släppte in Uppsala i matchen igen. 20 poängs ledning blev 10, men sedan skärpte man till sig något. Efter tredje perioden skrevs ställningen till 49–63 till BC Luleås fördel.

I sista perioden var det egentligen aldrig någon fara på taket och BC Luleå kunde få med sig en ganska så bekväm seger från Uppsala. Slutresultatet skrevs slutligen till 67–83 för BC Luleå.