Spelarnas krav gav seger

Matchen mot Östersund var jämn i tre perioder. Då ställde BG-spelarna högre krav på varandra i försvarsspelet och gick ut och krossade gästerna.

Sofia Hägg

Sofia Hägg

Foto: Kurt Engström

Basket/Luleå2014-10-18 21:25

Inledningsvis var matchen mot Östersund en jämn historia och efter tre perioder var ställningen 43–45. Då fick spelarna nog och skällde ut varandra inför den sista och avgörande perioden. Och effekten lät inte vänta på sig. Luleålaget gick nämligen ut och vann den avslutande med hela 33–7.

– Vi var lite darriga och inte med på tårna från början. Det kändes redan på uppvärmningen men när det skulle avgöras och vi låg under så tog vi ansvar ute på planen och bestämde oss för att steppa upp i defence, säger Fanny Wadling.

Ni tog tag i det själva?

– Grejen är den att vi känner varandra jättebra och vet var vi har varandra och säger vi till varandra att steppa upp så gör vi det.

Hon får medhåll av lagkamraten Sofia Hägg som tillsammans med Wadling var Luleålagets främsta spelare ute på planen. Wadling producerade mest framåt med sina 15 poäng samtidigt som hon tog sex returer.

– Det var lite trögstartat men det kändes som att vi steppade upp i defence och då kom liksom anfallet också. Då kom vi tillbaka till det spel vi brukar spela, säger Hägg.

Vad blev avgörande i dag?

– Vi fick lite snabba breaks och lite tempo som vi vill spela. Innan var det lite mer stillastående och trögt men när vi tryckte på så kunde vi avgöra och stänga matchen.

Vinsten mot Östersund innebär att BG Luleå nu har fyra raka segrar i division I.

– Vi siktar ju på Superettan för att få spela bättre matcher så det känns bra med fyra vinster, säger Fanny Wadling.

78-50

BG Luleå – KFUM Östersund

Damettan

Poängen, BG: Fanny Wadling 15, Sofia Hägg 11, Rebecka Garderyd 9, Elin Setzman 9, Amanda Kantzy 8, Angelica Ståhlbröst 6, Amanda Söderqvist 5, Embla Andersson 5, Felicia Visscher 3, Lovisa Brunnberg 3, Matilda Ståhl 2, Lydia Friberg 2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!