Nu har Northland guldläge

Brittany Smart sänkte Norrköping Dolphins.
Nu kan Northland säkra SM-guldet hemma i Luleå Energi Arena på lördag.

Tillsammans. klacken gav sitt lag stöd genom hela matchen och tackades av spelarna efteråt.

Tillsammans. klacken gav sitt lag stöd genom hela matchen och tackades av spelarna efteråt.

Foto:

Basket/Luleå2014-04-08 21:49

I slultet av den andra perioden handlade allting om Norrköping Dolphins. Matchen hade länge stått och vägt. Northland hade till och med skaffat sig ett litet övertag, men det övertagat tappade laget helt. Slarvigt och stundtals vilset hos gästerna medans Norrköping satte skott efter skott. Då presenterade sig Brittany Smart och såg till att det kan bli guldfest i Luleå på lördag.

– Jag vill vinna så gärna, säger matchvinnaren.

Hemmalaget tog kommandot tidigt i matchen, men efter mindre än fyra minuter spelade råkade Norrköping ut för samma öde som Northland gjorde i den första finalmatchen.

Då fick Tina Trebec utgå efter en knäskada. Den här gången var det Elisabeth Egnells tur att bäras av planen med ett skadat knä.

Skadan på Norrköpings storstjärna tog tillbaka Northland i matchen, men i slutet av den andra perioden visade hemmalaget sin styrka.

– De spelade väldigt bra försvarsspel. Vi kom ingenstans, säger Brittany Smart.

Det var ändå amerikanskan som skulle ta tillbaka Northland i matchen.

Smart slet som ett djur över hela banan, tog returer trots sitt längdmässiga underläge och matade sedan i poäng efter poäng.

– Jag var överallt, men samtidigt så var hela mitt lag överallt. Jag vill vinna så gärna och det här är den största scenen jag har varit på. Vi slåss om mästerskapstiteln, säger Smart som var matchbäst med sina 26 poäng och tog flest returer hos gästerna. Nio stycken.

Northland gick i kapp i den tredje perioden och när det skulle avgöras var också norrbottningarna det starkare laget.

Efter en hel del fouls i slutet av matchen blev resultatet till slut 77–69 till Northland som nu har allt i egna händer. På lördag kan laget bli svenska mästare inför sin hemmapublik i Luleå Energi Arena.

– Det kommer bli fight från båda lagen. Det kommer bli hårt, det kommer bli tufft, men det ska bli kul. Det är för det här vi spelar basket.

För 29-åringen kan det bli karriärens första mästerskapsguld.

– Det är därför jag kom till Northland. Jag vill att den här klubben ska lyckas, säger Brittany Smart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!