Kraftprov väntar i toppmötet

Katie Bussey vill att hela laget ska leverera och Jens Tillman vill se mer fokus. Då går Northland för tredje raka.

Viktiga. Både Katie Bussey och Anna Barthold kommer spela avgörande roller mot Sallén.

Viktiga. Både Katie Bussey och Anna Barthold kommer spela avgörande roller mot Sallén.

Foto: Göran Ström

Basket/Luleå2014-10-15 09:15

Redan i tredje matchen ställs Northland mot fjolårets semifinalmotståndare Sallén. En av Northlands mest framstående spelare från rysaren i våras var stjärnguarden Katie Bussey.

– Jag ser fram emot en hård match och en tuff utmaning. Sallén kommer verkligen att tvinga oss att spela som ett lag, säger Bussey.

Hemmaspelarna är väl medvetna om styrkorna hos gästerna och vad som krävs för att överlista dem.

– Vi måste utnyttja våra styrkor, vår snabbet och se till att vi spelar som ett lag. Vi är som bäst när vi låter bollen gå runt och då är vi svårslagna.

Båda lagen har fått in en del nya spelare jämfört med fjolårets bataljer. I motståndarlaget finns bland annat guarden DajanaButulija, som förra säsongen huserade hos Northland Basket.

– Vi vet att hon (Dajana) kommer vara en betydelsefull spelare i deras lag. Så vi måste vi verkligen se till att kommunicera i defensiven, säger Bussey.

Tränaren Jens Tillman gillar läget. Sallén är topptippade i serien, men han tror att laget kommer stå sig bra.

Vad vill du se i dag som du inte sett tidigare matcher?

– Fokus under en längre tid. Vi har hållit fokus under vissa delar i de tidigare matcherna. Vi behöver lite längre tid där allting flyter på, säger han.

Vad tror du blir nyckeln?

– Det är småsaker i defensiven som måste funka. De är lite större än oss så det krävs lite mer från vår sida, att vi utnyttjar vår snabbhet. Offensiven är jag inte orolig för, där kommer vi att fungera.

Både Tillman och Bussey ser positivt på att få en riktig värdemätare så pass tidigt in på säsongen.

– Vi är väldigt taggade och ser fram emot att få en sån här utmaning direkt i början. Det blir ett viktigt test för att se vart vi står och vi känner ingen press. Det kommer bli mer kul än något annat, säger Bussey.

– Det ska bli riktigt kul med en hemmamatch igen. Sen gillar jag att det kommer krävas en hel del av oss, säger Tillman.

Matchdags

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!