Joulamo: "Vi behöver Ryan"

Vinna eller försvinna. Det är LF Baskets premisser i kväll. Då hoppas coachen Fredrik Joulamo på Christopher Ryan.

Christopher Ryan LF Basket

Christopher Ryan LF Basket

Foto: Linnéa Bergenudd

Basket/Luleå2014-03-31 17:29

Borås har stått för två överkörningar på hemmaplan. LF Basket lyckades vinna mötet i Luleå Energi Arena. Det måste man åter lyckas med i kväll. Annars tar Luleålagets säsong slut.

Enligt LF-coachen Fredrik Joulamo finns det en spelare laget måste få i gång för att kunna hota Borås på allvar. Christopher Ryan.

– Vi behöver Christopher. Vi har byggt mycket av vårt spel på honom den här säsongen. Han har gjort det riktigt bra tills han blev skadad.

Enligt Joulamo har Ryan inte varit i tillräckligt bra form för att kunna ta lika stort ansvar under slutspelet som han gjort under grundserien.

– Vi behöver få ut mer av honom. Vi vet att han krigar. Det är det inget snack om, men det har synts tydligt på honom att inte är riktigt 100 i benet. Det är många som klivit in och gjort det bra istället för honom.

Hur mycket speltid tror du att du kommer ge honom i kväll?

– Vår inställning har varit att Christopher spelar så mycket som det går, säger Fredrik Joulamo.

Förutom att Christopher Ryan måste leverera finns det också ett par Boråsspelare att sätta stopp på. Inte minst James "JJ" Miller och Roope Ahonen.

– Vi måste jobba stenhårt på "JJ" och Roope. De är riktigt bra spelare, säger Joulamo.

LF Basket har slagit Borås en gång den här säsongen. Det var på hemmaplan. LF-coachen tror inte att det kommer ha jättestor betydelse, men att det kan underlätta lite mentalt för Luleålaget.

– Det är klart att det hade varit jobbigare om vi inte hade slagit dem tidigare, men jag tror inte det spelar så stor roll i kväll, säger Fredrik Joulamo.

Tidigare matcher:

Kvartsfinal 1:

Borås storspelar och kör över LF Basket på hemmaplan. Segersiffrorna skrivs till förkrossande 114–88.

Kvartsfinal 2:

LF Basket kvitterar matchserien. Borås ser ut att gå mot 2–0 i matcher, men Kodi Augustus och LF Basket kämpar sig upp och vinner till slut med 85–82.

Kvartsfinal 3:

Återigen skjuter Borås sönder Luleålaget. Medans LF verkar ha större boll är korgen är stor sätter Borås det mesta och vinner med 101–77.

Christopher Ryans matcher:

Kvartsfinal 1:

Ryan spelar 24 minuter i matchen och står för sex poäng framåt. Noll procent från trepoängslinjen och två returer.

Kvartsfinal 2:

Endast 15 minuter på planen i LF Baskets segermatch. Ryan tar två returer, men blir nollad i poängprotokollet.

Kvartsfinal 3:

LF-spelaren tar tre returer under sina 20 minuter på planen. En trepoängare och en tvåpoängare blev facit framåt för Ryan. Joulamo hävdar att Ryan fortfarande har problem med sin skada. Ryan menar att han är fit for fight.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!