"Jag får fortsätta stänka i några treor"

Christopher Ryan startade de flesta matcherna i fjol. I år har han inlett säsongen på bänken.

Tolv. Christopher Ryan fick till det i matchens slutskede och prickade på kort tid in två raka treor.

Tolv. Christopher Ryan fick till det i matchens slutskede och prickade på kort tid in två raka treor.

Foto: Andreas Walitalo Norrbottens Kur

Basket/Luleå2014-10-09 21:37

Förra säsongen hade Lf:s guard Christopher Ryan en framträdande roll och stod för en rad avgörande poäng. Nu har han hamnat på en annan position – bänken.

– Jag vet att vi har ett bra lag och har en betydligt bredare typ än förra året, säger Ryan.

24-åringen har inlett säsongen med att starta på bänken bakom en helt ny startfemma med bara nyförvärv. Han har spelat dryga 24 minuter i bägge matcherna men inte riktigt fått till skotten trots en hel del chanser.

– Jag börjar komma in i det, det är en liten ovan situation men det är bara att kliva in och köra. Och göra det han (Peter Öqvist) vill att jag ska göra och bidra med mycket energi, säger han.

I matchen mot Solna tog det tills den tredje quartern innan Christopher Ryan visade gammal god klass. Guarden hade noterats för fyra poäng när sista tio, i segermatchen, startade. Då drog han till med två raka treor, gjorde så att hemmalaget klev över 100 poängsträcket och svarade själv för tolv av dem.

– Det var skönt att sätt några skott i slutet av matchen. Det är viktigt för självförtroendet till de kommande matcherna och sen får jag fortsätta stänka i några treor också, avslutar Ryan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!